Αθήνα (Όλα τα λιμάνια)

Ferry Map: Ath

Τοποθεσία:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Αθήνα

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Μαζί με τη Ρώμη είναι οι ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης, καθώς ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός είναι βαθύτατα επηρεασμένος από τους αρχαίους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν σ'αυτές τις δύο πόλεις. Σύμβολο της Αθήνας και του δυτικού πολιτισμού είναι ο ιερός βράχος της Ακρόπολης των Αθηνών με τον Παρθενώνα , σύμβολο δημοκρατίας, τέχνης, φιλοσοφίας.

Κύρια αξιοθέατα της Αθήνας είναι η συνοικία της Πλάκας, το Μοναστηράκι και το Θησείο, το ιστορικό κέντρο της πόλης, το Παναθηναϊκό Στάδιο που φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες,το κτίριο της Βουλής των Αθηνών με τον Εθνικό Κήπο, η πλατεία Συντάγματος και πολλά άλλα μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας. Κυριότερα μουσεία της Αθήνας είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Το κέντρο της πόλης σφύζει από ζωή καθημερινά, με τον κυριότερο εμπορικό δρόμο της πόλης, την οδό Ερμού, να είναι γεμάτη από εμπορικά καταστήματα. Οι μετακινήσεις στην πόλη γίνονται με τις 3 γραμμές μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, ταξί και αυτοκίνητα.

Ο Πειραιάς, η Ραφήνα και το Λαύριο έχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια της Ίου, της Μυκόνου, της Πάρου, της Νάξου, της Θύρας(Σαντορίνη) και 56 ακόμα λιμανιών κατά μήκος όλου του Αιγαίου Πελάγους. Από τα 3 λιμάνια της Αθήνας, αναχωρούν πλοία των παρακάτω ακτοπλοικών εταιρειών: Blue Star Ferries, NEL Lines, Hellenic Seaways, Sea Jets, K/Ξ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Saronic Ferries, Aegean Flying Dolphins, A.N.E.S. , Lane Lines, Minoan Lines, Fast Ferries, Golden Star Ferries, ΚΑΡΥΣΤΙΑ Ν.Ε. , Goutos Lines

Ακτοπλοϊκές εταιρίες για Αθήνα (Όλα τα λιμάνια)

  • Nel Lines
  • Blue Star Ferries
  • Sea Jets
  • Lane Lines
  • K/Ξ Δυτικων Κυκλαδων
  • Golden Star Ferries
  • Fast Ferries
  • Fast Ferries

Αθήνα (Όλα τα λιμάνια) Λιμάνια

Λαύριο - LAV
Πειραιάς - PIR
Ραφήνα - RAF

Ακτοπλοϊκά προς Αθήνα

Κάντε τώρα online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Αθήνα με το travelplanet24! Το travelplanet24 παρέχει όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια από και προς τα λιμάνια της Αθήνας από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν το νησί με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδος. Μέσα από μια εύχρηστη φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε και να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο για Αθήνα εύκολα και άμεσα!