Φολέγανδρος

Ευρύτερη περιοχή: Κυκλάδες

Ferry Map: Fol

Τοποθεσία:

Η Φολέγανδρος είναι ένα μικρό νησί του Αιγαίου Πελάγους, που βρίσκεται στο νότιο μέρος των Κυκλάδων. Βρίσκεται 15 μίλια ανατολικά από την Μήλο και 22 μίλια βορειοδυτικά από την Σαντορίνη. Ουσιαστικά αποτελείται από 3 μεγάλα χωριά, την Χώρα (πρωτεύουσα του νησιού), την Άνω Μεριά και τον Καραβοστάση.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Φολέγανδρο

Αν βρεθείτε στο νησί της Φολέγανδρου σίγουρα δε θα πλήξετε! Μπορείτε να απολαύσετε τη θέα από το Κάστρο στη βόρεια πλευρά του νησιού, να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο στην Άνω Μεριά, να προσκυνήσετε στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χώρα και να περιεργαστείτε ένα αξιοθαύμαστο μνημείο της φύσης, την Χρυσοσπηλιά. Όσο για τις παραλίες του νησιού, οι επιλογές είναι πολλές, με τον Καραβοστάση, το Κάτεργο, το Λιβάδι, την Αγκάλη και το Αμπέλι να αποτελούν τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Η Φολέγανδρος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Αθήνα μέσω του Λαυρίου και του Πειραιά. Η Φολέγανδρος έχει επίσης ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ανάφη, την Ίο, την Αμοργό (Κατάπολα), την Κέα, την Κίμωλο, το Κουφονήσι, την Κύθνο, την Μήλο, την Μύκονο, την Νάξο και άλλα Κυκλαδονήσια. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν την Φολέγανδρο είναι η NEL Lines, η Sea Jets και η Κ/Ξ Δυτικών Κυκλάδων. Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Φολέγανδρο πληθαίνουν κατα την καλοκαιρινή σεζόν προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.

Ακτοπλοϊκές εταιρίες για Φολέγανδρος

  • Sea Jets
  • K/Ξ Δυτικων Κυκλαδων
  • Nel Lines
  • Zante Ferries
  • Sea Jets

Φολέγανδρος Λιμάνια

Φολέγανδρος - FOL

Ακτοπλοϊκά προς Φολέγανδρο

Κάντε τώρα online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Φολέγανδρο με το travelplanet24! Το travelplanet24 παρέχει όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Φολέγανδρου από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν το νησί με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδος. Μέσα από μια εύχρηστη φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε και να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο για Φολέγανδρο εύκολα και άμεσα!