Αμοργός

Ευρύτερη περιοχή: Κυκλάδες

Ferry Map: Amr

Τοποθεσία:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Αμοργό

Η Αμοργός, το νησί του απέραντου γαλάζιου όπως έχει χαρακτηριστεί, παρουσιάζει πολλές ανωμαλίες στις ακτές της. Στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού οι ακτές είναι απότομες σε αντίθεση με το δυτικό τμήμα όπου δεσπόζει η αρμονία καθώς τα όρη καταλήγουν ομαλά δημιουργώντας ήρεμες μικρές χερσονήσους με αμμώδεις όρμους ανάμεσά τους. Στην Αμοργό θα βρείτε μοναδικές παραλίες όπως την παραλία της Αιγιάλης, την παραλία της Αγίας Άννας, την παραλία του Κάτω Κάμπου, την Ψιλή Άμμο καθώς και πολλές άλλες παραλίες και ακρωτήρια που δύσκολα εντοπίζονται από τουρίστες καθότι είναι ερημικά. Η Αμοργός είναι ο ιδανικός προορισμός για πεζοπορία, καθώς υπάρχουν μονοπάτια που ξεκινούν ή καταλήγουν σε κάποιο οικισμό του νησιού δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να απολαύσει τις μαγευτικές εικόνες ενός φυσικού τοπίου. Μη παραλείψετε να επισκεφθείτε το Ενετικό κάστρο το οποίο χτίστηκε τον 13ο αιώνα πάνω στον βραχώδη όγκο που προεξέχει από τη Χώρα της Αμοργού.

Η Αμοργός συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά, τη Δονούσσα, την Αστυπάλαια, την Ηρακλειά, την Κω, το Κουφονήσι, τη Λέρο, τη Νάξο, τη Σύρο, τη Πάρο, τη Πάτμο, τη Ρόδο και τη Σχοινούσα. Η Blue Star Ferries εκτελεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου δρομολόγια προς την Αμοργό καθώς και οι Mikres Kyklades με το πλοίο τους “ Express Skopelitis” .

Ακτοπλοϊκές εταιρίες για Αμοργός

  • Blue Star Ferries
  • Sea Jets
  • Small Cyclades Lines
  • Blue Star Ferries

Αμοργός Λιμάνια

Αιγιάλη, Αμοργός - AIG
Κατάπολα, Αμοργός - AMO

Ακτοπλοϊκά προς Αμοργό

Κάντε τώρα online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Αμοργό με το travelplanet24! Το travelplanet24 παρέχει όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Αμοργού από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν το νησί με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδος. Μέσα από μια εύχρηστη φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε και να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο για Αμοργό εύκολα και άμεσα!