Τήνος

Ευρύτερη περιοχή: Κυκλάδες

Ferry Map: Tin

Τοποθεσία:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Τήνο

Η Τήνος αποτελεί κατ'εξοχήν προορισμό για θρησκευτικό τουρισμό. Είναι διάσημη για το μοναστήρι της Παναγιάς της Τήνου, ενώ κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου κατακλύζεται κυριολεκτικά από επισκέπτες. Πέρα από τα θρησκευτικά δρώμενα, τον Δεκαπενταύγουστο τιμάται και η ημερομηνία από τον τορπιλισμό της Έλλης από τους Ιταλούς στο λιμάνι της Τήνου. Το νησί έχει χαρακτηριστική όμορφη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με πολλά γραφικά χωριά και διάσπαρτα ξωκλήσια. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του νησιού είναι οι περιστερώνες. Αξιοθέατα του νησιού είναι το μοναστήρι της Παναγιάς, το κάστρο του Εξώμβουργου, ο αρχαιολογικός χώρος των Κιονίων και το μουσείο του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. Το νησί είναι αρκετά λιγότερο κοσμοπολίτικο από την κοντινή Μύκονο, οι παραλίες της Τήνου όμως αξίζουν, προσφέροντας καθαρά νερά και ηρεμία. Τα Κιόνια βρίσκονται κοντά στο λιμάνι της Τήνου, ενώ δύο μακρινές παραλίες που αξίζουν είναι η Κολυμπήθρα με τη διπλή παραλία και η Πάνορμος με τις γραφικές ψαροταβέρνες. Χαρακτηριστική παραλία είναι η Λιβάδα, όπου εκβάλλει ένας χείμαρρος του νησιού, ενώ υπάρχουν κι άλλες παραλίες που αξίζουν αλλά έχουν ποδαρόδρομο όπως το Σκιλαντάρι.

Το λιμάνι της Τήνου ενώνεται ακτοπλοϊκά κυρίως με τον Πειραιά και τη Ραφήνα, αλλά και τις κοντινές Κυκλάδες δηλαδή τη Μύκονο, την Άνδρο, τη Σύρο, την Πάρο και τη Νάξο. Ακτοπλοϊκή σύνδεση υπάρχει επίσης με την Ίο, την Αμοργό, την Κέα (Τζιά), την Κίμωλο και τη Μήλο, το Κουφονήσι, την Κύθνο, το Λαύριο, τη Σέριφο και τη Σίφνο, την Σαντορίνη (Θήρα) αλλά και με την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Το λιμάνι του νησιού προσεγγίζουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες Blue Star Ferries, Fast Ferries, Golden Star Ferries, Hellenic Seaways, Sea Jets και Nel Lines.

Ακτοπλοϊκές εταιρίες για Τήνος

  • Blue Star Ferries
  • Golden Star Ferries
  • Hellenic Seaways
  • Sea Jets
  • Fast Ferries
  • Nel Lines
  • Blue Star Ferries
  • Seajets
  • Golden Star Ferries
  • Fast Ferries

Τήνος Λιμάνια

Τήνος - TIN

Ακτοπλοϊκά προς Τήνο

Κάντε τώρα online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Τήνο με το travelplanet24! Το travelplanet24 παρέχει όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Τήνου από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν το νησί με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδος. Μέσα από μια εύχρηστη φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε και να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο για Τήνο εύκολα και άμεσα!