Κάρπαθος

Ευρύτερη περιοχή: Δωδεκάνησα

Ferry Map: Aok

Τοποθεσία:

Η Κάρπαθος είναι ένα νησί που βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο. Αποτελεί το δεύτερο νησί σε έκταση μετά τη Ρόδο στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Κάρπαθο

Η Κάρπαθος ή Πηγαδία όπως ονομάζεται αποτελεί τη πρωτεύουσα καθώς και το κύριο λιμάνι του νησιού. Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε τη Κάρπαθο θα νιώσετε σα να πραγματοποιείται ένα ταξίδι στο χρόνο. Η επιβλητική και ορεινή Κάρπαθος είναι ένα νησί με έντονες παραδόσεις τις οποίες οι κάτοικοι του νησιού διατηρούν μέχρι και σήμερα. Το μαγευτικό χωριό της Ολύμπου θα σας μείνει αξέχαστο βλέποντας τις γυναίκες του χωριού ντυμένες με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, το ψωμί να βγαίνει από τους παραδοσιακούς ξυλόφουρνους που βρίσκονται στα σοκάκια του νησιού, τους ανεμόμυλους του χωριού και τόσα άλλα. Τα περισσότερα χωριά του νησιού διατηρούν τις παραδόσεις σε μεγάλο βαθμό, όσο και αν προσπαθεί ο τουρισμός να τα επηρεάσει. Οι παραλίες του νησιού σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες καθώς το νησί συνδυάζει όλων των ειδών παραλίες, αμμουδερές, βοτσαλωτές, μικρές, μεγάλες, ερημικές, κοσμοπολίτικες . Τα νερά τους είναι πεντακάθαρα και καταγάλανα. Η παραλία του Αμπελά έχει βραβευτεί πολλές φορές για την μοναδική της φυσική ομορφιά.

Η Κάρπαθος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Αθήνα μέσω του Πειραιά. Η Κάρπαθος έχει επίσης ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ανάφη, το Διαφάνι, το Ηράκλειο, τη Κάσο, τη Μήλο, τη Σαντορίνη, τη Χάλκη, τη Ρόδο, τη Σητία . Η ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετεί τη Κάρπαθο είναι η Aegeon Pelagos και η ANEK Lines.

Ακτοπλοϊκές εταιρίες για Κάρπαθος

  • ANEK Lines
  • Aegeon Pelagos

Κάρπαθος Λιμάνια

Κάρπαθος - AOK

Ακτοπλοϊκά προς Κάρπαθο

Κάντε τώρα online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Κάρπαθο με το travelplanet24! Το travelplanet24 παρέχει όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Καρπάθου από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν το νησί με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδος. Μέσα από μια εύχρηστη φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε και να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο για Κάρπαθο εύκολα και άμεσα!