Εκτύπωση

Η ιστορία μας

Το 2005, δύο νέοι επιχειρηματίες με ανήσυχο πνεύμα ίδρυσαν μια startup  εταιρεία σε μια πόλη με ιστορία και άφθονους τουριστικούς πόρους, την Αθήνα. Η εταιρεία ήταν η Travelplanet24. 


Όπως πολλές από τις ωραίες  ιστορίες έτσι και αυτή ξεκίνησε με δύο φίλους, τον Φίλιππο Μπρίνκμανν (CEO) και τον Κριστόφ Κάιμ (CCO), σε ένα ελληνικό νησί, με μια μπίρα και μια πολύ καλή ιδέα. Εντάξει μπορεί  να ήταν παραπάνω οι μπίρες…


Ο Φίλιππος και ο Κριστόφ έθεσαν ως στόχο να κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα, ξεκινώντας την εταιρεία τους σε μια νέα τότε αγορά, όπου είχε ως αντικείμενο την online πώληση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε τουρίστες από το εξωτερικό. Καθώς μεγάλωνε η επιχείρηση τους μεγάλωναν και  τα όνειρά τους. Η επικέντρωσή τους στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διευρύνθηκε συμπεριλαμβάνοντας αεροπορικά εισιτήρια, εισιτήρια για τρένο και ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Η ιδέα τους δεν κλείστηκε στα σύνορα της χώρας αλλά επεκτάθηκε σε 45 αγορές παγκοσμίως και εξελίχθηκε από μια startup σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία η οποία μετονομάστηκε σε Tripsta Α.Ε. Το 2015 η Tripsta Α.Ε. προχώρησε στην εξαγορά της airtickets®, μιας κορυφαίας ανταγωνιστικής εταιρείας στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, δημιουργώντας ένα άκρως ανταγωνιστικό παίκτη στον χώρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Τα brand μας travelplanet24, airtickets & tripsta εξυπηρετούν περισσότερο  από ένα εκατομμύριο πιστούς ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, τρένο ή πλοίο σε όλο τον κόσμο.


Με έδρα στην Αθήνα, πάνω από 200 ικανοί συνεργάτες δουλεύουν καθημερινά για να διασφαλίσουν στους πελάτες που μας εμπιστεύονται για τις εγγυημένα χαμηλές τιμές εισιτηρίων καθώς και την άμεση εξυπηρέτηση όλο το 24ώρο.


Η μηχανή κρατήσεων που έχουμε δημιουργήσει επεξεργάζεται περισσότερα από δύο εκατομμύρια ταξιδιωτικά αιτήματα το λεπτό, για να μπορούν να λάβουν οι πελάτες μας  ένα  ολοκληρωμένο set επιλογών και τιμών για διαδρομές με αεροπλάνο, τρένο ή πλοίο. Έχοντας συλλέξει πάνω από 100 gigabyte δεδομένων (μέγεθος που ισοδυναμεί με 50.000 τραγούδια) καθημερινών κρατήσεων, είμαστε στη θέση να τα χρησιμοποιούμε και να τα επεξεργαζόμαστε με μοναδικό σκοπό μας  να κάνουμε την εμπειρία της αναζήτησής πιο ομαλή και λειτουργική. Μέσω της πολύγλωσσης καθημερινής εξυπηρέτησης, έχουμε την πεποίθηση ότι γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται, ώστε η επόμενη κράτηση σε εμάς, να αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία για εσάς!