Λέρος

Ευρύτερη περιοχή: Δωδεκάνησα

Ferry Map: Ler

Τοποθεσία:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Λέρο

Ο πληθυσμός του νησιού υπερβαίνει τους 8,000 κατοίκους, η πλειοψηφία βρίσκεται στο Λακκί και τους τρεις μεγάλους οικισμούς που συνδέονται μεταξύ τους, τον Πλάτανο, που είναι η πρωτεύουσα του νησιού, την Αγία Μαρίνα το δεύτερο λιμάνι του νησιού και το Παντέλι.

Το καταπράσινο τοπίο του νησιού, τα παραδοσιακά γραφικά χωριουδάκια, οι αμμουδερές παραλίες κάνουν τη Λέρο ιδανικό προορισμό για τη χαλάρωση του επισκέπτη. Στη Λέρο υπάρχουν πολλές εκκλησίες που μπορείτε να επισκεφτείτε, το Λαογραφικό μουσείο του νησιού αλλά δε θα πρέπει να παραλείψετε να δείτε το Μουσείο της Εκκλησίας της Παναγίας του Κάστρου. Οι παραλίες της Λέρου είναι ιδανικές για να χαλαρώσετε καθώς τα καταγάλανα νερά τους με τις αμμώδης παραλίες αποπνέουν μια αίσθηση γαλήνης. Οι πιο φημισμένες παραλίες του νησιού είναι τα Βουρλίδια, η Αλιντα, ο Ξηρόκαμπος και ο Μπλεφούτης. Απολαμβάνοντας τη θάλασσα μπορείτε παράλληλα να απολαύσετε και τις τοπικές λιχουδιές που θα βρείτε σε ταβερνάκια γύρω από τις παραλίες.

Η Λέρος έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις εξής τοποθεσίες: Πειραιάς, Ρόδος, Σύμη, Κως , Κάλυμνος, Πάτμος, Λειψοί, Σύρος, Αμοργός και Αγαθονήσι, μέσω των εταιρειών Blue Star Ferries, ΑΝΕΚ Lines και Dodekanisos Seaways.

Ακτοπλοϊκές εταιρίες για Λέρος

  • Blue Star Ferries
  • Blue Star Ferries
  • ANE Kalymnou
  • Dodekanisos Seaways
  • Hellenic Seaways
  • Dodekanisos Seaways

Λέρος Λιμάνια

Αγία Μαρίνα, Λέρος - AGM
Ξηρόκαμπος, Λέρος - LXR

Ακτοπλοϊκά προς Λέρο

Κάντε τώρα online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Λέρο με το travelplanet24! Το travelplanet24 παρέχει όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Λέρου από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν το νησί με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδος. Μέσα από μια εύχρηστη φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε και να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο για Λέρο εύκολα και άμεσα!