Σύρος

Ευρύτερη περιοχή: Κυκλάδες

Ferry Map: Jsy

Τοποθεσία:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Σύρο

Η Σύρος αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο. Η αρμονική συνύπαρξη καθολικών και ορθόδοξων στο νησί δίνει μία ιδιαιτερότητα στους πασχαλινούς εορτασμούς, καθώς τα δρώμενα είναι διαφορετικά, ειδικά όταν συμπίπτουν οι ημερομηνίες. Ιδιαίτερο χρώμα στην Ερμούπολη δίνουν οι δύο λόφοι με την καθολική εκκλησία του Σαν Τζώρτζη στην Άνω Σύρα και τον ορθόδοξο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον έτερο λόφο. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα της Ερμούπολης είναι το θέατρο Απόλλων, το διάσημο Δημαρχείο του Τσίλερ με τα σκαλοπάτια, η συνοικία Βαπόρια, η Άνω Σύρα και το Βιομηχανικό Μουσείο. Οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού, τραγουδισμένες από τον Μάρκο Βαμβακάρη, είναι ο Γαλησσάς με την αμμουδερή παραλία, το Δελφίνι και οι Αγκαθωπές με τα beach bars, το σχετικά ήσυχο Κίνι, ο Φοίνικας και η Ντελαγκράτσια (ή Ποσειδωνία). Κανείς μπορεί να κολυμπήσει ακόμη και μέσα στην Ερμούπολη, στα Αστέρια και στα Κύματα. Γνωστότερα προϊόντα του νησιού είναι τα περίφημα συριανά λουκούμια και οι χαλβαδόπιτες.

Η Σύρος βρίσκεται σε κεντρικό σημείο των Κυκλάδων. Συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά με τις εταιρίες Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Sea Jets και NEL Lines. Επιπλέον, λόγω στρατηγικής θέσης, συνδέεται με όλες σχεδόν τις Κυκλάδες αλλά και νησιά του Βορείου Αιγαίου. Συχνότερες συνδέσεις έχει με Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, ενώ από τη Σύρο μπορεί κανείς να πάρει καράβι για Αιγιάλη και Κατάπολα Αμοργού, Άγιο Κήρυκο και Εύδηλο Ικαρίας , Ανάφη, Δονούσα-Σχοινούσα-Ηρακλειά-Κουφονήσι, Φολέγανδρο, Φούρνους, Ίο, Σέριφο, Σίφνο, Σίκινο, Θήρα (Σαντορίνη), Μήλο και Κίμωλο, Τζια (Κέα), Κύθνο, Πάρο και Νάξο, Καρλόβασι και Βαθύ Σάμου, Λέρο, Κω, Πάτμο, Ρόδο.

Ακτοπλοϊκές εταιρίες για Σύρος

  • Blue Star Ferries
  • Hellenic Seaways
  • Nel Lines
  • Sea Jets
  • Blue Star Ferries
  • Seajets

Σύρος Λιμάνια

Σύρος - JSY

Ακτοπλοϊκά προς Σύρο

Κάντε τώρα online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Σύρο με το travelplanet24! Το travelplanet24 παρέχει όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Σύρου από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν το νησί με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδος. Μέσα από μια εύχρηστη φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε και να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο για Σύρο εύκολα και άμεσα!