Αίγινα

Ευρύτερη περιοχή: Αργοσαρωνικός

Ferry Map: Aeg

Τοποθεσία:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Αίγινα

Η Αίγινα είναι γνωστή και κατοικείται από την αρχαιότητα. Στο νησί υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά μνημεία αλλά και θρησκευτικά αξιοθέατα, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Κολόνας δίπλα στην πόλη, ο ναός της Αφαίας, η Παλαιόχωρα, το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και άλλα. Η Αίγινα αποτελεί δημοφιλή προορισμό όλο το χρόνο, καθώς απέχει μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά από τον Πειραιά, επιτρέποντας μικρές και μεγαλύτερες αποδράσεις. Το πιο διάσημο προϊόν της είναι το φιστίκι Αιγίνης, ενώ κατά τον Σεπτέμβριο διοργανώνεται Γιορτή Φιστικιού. Γνωστότερες παραλίες είναι η Βαγία, η Αγία Μαρίνα με την νυχτερινή ζωή, η Αιγινίτισσα με τα beach bars, ο Μαραθώνας και το γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας με τη νήσο Μονή απέναντί του.

Η Αίγινα βρίσκεται, στην ουσία, στο κέντρο του Σαρωνικού Κόλπου και περιβάλλεται από τον Πειραιά, το Αγκίστρι, τη Σαλαμίνα, τον Πόρο, τα Μέθανα και την Τροιζηνία (περιοχή της Πελοποννήσου). Ενώνεται με τακτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια με τον Πειραιά μέσω των εταιριών Hellenic Seaways, Aegean Flying Dolphins με ιπτάμενα δελφίνια, καθώς και με πλοία συμβατικού τύπου μέσω των εταιρειών Saronic Ferries και A.N.E.S. Εκτός από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού πλοία πραγματοποιούν δρομολόγια και προς τα μικρότερα λιμάνια της Σουβάλας και της Αγίας Μαρίνας. Επίσης, η Αίγινα συνδέεται με τακτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια με το Αγκίστρι, τόσο με τη Σκάλα όσο και με τους Μύλους, ενώ υπάρχει σύνδεση με τον Πόρο, την Ύδρα και τα Μέθανα.

Ακτοπλοϊκές εταιρίες για Αίγινα

  • Aegean Flying Dolphins
  • Hellenic Seaways
  • ANES Ferries
  • Saronic Ferries
  • Saronic Ferries
  • Nova Ferries
  • 2WayFerries
  • ANES Ferries
  • Aegean Flying Dolphins
  • Saronic Ferries

Αίγινα Λιμάνια

Πόλη Αίγινας, Αίγινα - AEG

Αίγινα Δρομολόγια

Ακτοπλοϊκά προς Αίγινα

Κάντε τώρα online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Αίγινα με το travelplanet24! Το travelplanet24 παρέχει όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Αίγινας από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν το νησί με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδος. Μέσα από μια εύχρηστη φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε και να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο για Αίγινα εύκολα και άμεσα! Κάντε τώρα online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Αίγινα με το travelplanet24! Το travelplanet24 παρέχει όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Αίγινας από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν το νησί με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδος. Μέσα από μια εύχρηστη φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε και να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο για Αίγινα εύκολα και άμεσα!