Κίμωλος

Ευρύτερη περιοχή: Κυκλάδες

Ferry Map: Kms

Τοποθεσία:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Κίμωλο

Η Κίμωλος έχει πάρει το όνομά της από την γνωστή « κιμωλία» λόγω του ιδιαίτερου ηφαιστειογενούς εδάφους της που είναι πλούσιο σε κιμωλία και πωρόλιθο, τα οποία εξακολουθεί να παράγει μέχρι σήμερα. Ως ένα κλασσικό ξερό κυκλαδονήσι η βόρεια πλευρά του νησιού μπορεί να χαρακτηριστεί ως άγρια και βραχώδης εν αντιθέσει με τη νότια που είναι πιο ήπια. Η ζωή στη Κίμωλο είναι ήρεμη, χωρίς έντονη νυχτερινή ή πολυτάραχη ζωή, μπορείτε όμως να απολαύσετε την ησυχία και τη γαλήνη που δεσπόζει στο νησί, απολαμβάνοντας την εξαιρετική τοπική κουζίνα, τα κάτασπρα σπιτάκια με τις λουλουδιασμένες αυλές . Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το « Σκιάδη» το γνωστό γιγάντιο πέτρινο μανιτάρι που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Κιμώλου. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού να πραγματοποιήσουν τον γύρο της Κιμώλου με καραβάκι που κάνει και στάση στο γειτονικό νησάκι Πολύαιγος που φημίζεται για τα τιρκουάζ νερά του και τον άργυλο. Η Κίμωλος διαθέτει εξαίσια καθαρά νερά και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο νησί αυτό υπάρχει ο μεγαλύτερος πληθυσμός από την μεσογειακή φώκια Monachus Monachus.

Η Κίμωλος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Αθήνα μέσω του Λαυρίου και του Πειραιά. Η Κίμωλος έχει επίσης ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σύρο, τη Σέριφο, τη Σίφνο, τη Μήλο , τη Κέα, τη Κύθνο, τη Σύρο, τη Πάρο, τη Νάξο, την Ίο, τη Σίκινο, τη Φολέγανδρο και τη Σαντορίνη. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν τη Κίμωλο είναι η ΑΝΕΚ Lines και η Κ/Ξ Δυτικών Κυκλάδων.

Ακτοπλοϊκές εταιρίες για Κίμωλος

  • K/Ξ Δυτικων Κυκλαδων
  • Zante Ferries
  • Zante Ferries

Κίμωλος Λιμάνια

Κίμωλος - KMS

Ακτοπλοϊκά προς Κίμωλο

Κάντε τώρα online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Κίμωλο με το travelplanet24! Το travelplanet24 παρέχει όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Κιμώλου από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν το νησί με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδος. Μέσα από μια εύχρηστη φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε και να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο για Κίμωλο εύκολα και άμεσα!