Σκιάθος

Ευρύτερη περιοχή: Σποράδες

Ferry Map: Jsi

Τοποθεσία:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Σκιάθο

Η Σκιάθος είναι το πιο πολυσύχναστο και αξιοποιημένο τουριστικά νησί των Σποράδων, κυρίως λόγω της εγγύτητας στην στεριά αλλά και των όμορφων παραλιών. Το νησί είναι κατάφυτο, κυρίως με πεύκα. Από το νησί κατάγεται ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες της χώρας, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, του οποίου το σπίτι είναι ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης της Σκιάθου. Άλλα αξιοθέατα είναι το Μπούρτζι, το μικρό νησάκι που χωρίζει το λιμάνι της Σκιάθου στα δύο, το Κάστρο της πόλης αλλά και τα όμορφα σπίτια στα γραφικά στενά. Κυριότερα αξιοθέατα, βέβαια, είναι οι παραλίες του νησιού με τις διάσημες Κουκουναριές και τον παρακείμενο υδροβιότοπο να ξεχωρίζουν. Άλλες όμορφες παραλίες είναι η Μεγάλη Άμμος με την αμμουδερή παραλία, ο Βρωμόλιμνος όπου συχνάζει νεότερος κόσμος, η Μπανάνα για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, η Ασέληνος και τα Λαλάρια, με τον χαρακτηριστικό βράχο με την τρύπα μέσα στη θάλασσα, που είναι προσβάσιμα όμως μόνο μέσω βάρκας. Η Σκιάθος φημίζεται και για την έντονη νυχτερινή ζωή, καθώς τα τελευταία χρόνια αποτελεί προορισμό διασκέδασης.

Η Σκιάθος έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια του Βόλου, του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ ενώνεται και με τα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων, δηλαδή την Σκόπελο, την Γλώσσα Αλονήσου και το κυρίως λιμάνι στην Αλόνησσο , τόσο με συμβατικά πλοία όσο και με ιπτάμενα δελφίνια, με τις εταιρίες ΑΝΕΣ, Hellenic Seaways και Aegean Flying Dolphins.

Ακτοπλοϊκές εταιρίες για Σκιάθος

  • Hellenic Seaways
  • ANES Ferries
  • Aegean Flying Dolphins
  • Aqua Maria
  • ANES Ferries
  • Aegean Flying Dolphins
  • Magic Sea Ferries

Σκιάθος Λιμάνια

Σκιάθος - JSI

Ακτοπλοϊκά προς Σκιάθο

Κάντε τώρα online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Σκιάθο με το travelplanet24! Το travelplanet24 παρέχει όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Σκιάθου από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν το νησί με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδος. Μέσα από μια εύχρηστη φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε και να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο για Σκιάθο εύκολα και άμεσα!