Αλόνvησος

Ευρύτερη περιοχή: Σποράδες

Ferry Map: Alo

Τοποθεσία:

Ακτοπλοϊκα εισιτήρια από/για Αλόννησο

Το Πατητήρι αποτελεί το λιμάνι της Αλοννήσου. Το όνομα του προέρχεται από τα γνωστά πατητήρια σταφυλιών που υπήρχαν στην περιοχή του λιμανιού όπου και πραγματοποιούσαν εξαγωγή του φημισμένου κρασιού του νησιού. Αξίζει ένας περίπατος στα στενά σοκάκια του νησιού, θα γοητευτείτε απο τις διώροφες ενετικές οικίες, τα αγροτικά σπίτια, τις κατοικίες πηλιορείτικης τεχνοτροπίας και από τα αρχοντικά νεοκλασικού τύπου. Οι τιρκουάζ αποχρώσεις των νερών που θα βρείτε στις παραλίες της Αλοννήσου είναι μαγευτικές. Ο Άγιος Δημήτριος , το Κοκκινόκαστρο, ο Λεφτός Γιαλός αποτελούν ιδιαίτερο παράδειγμα για τις οργανωμένες παραλίες του νησιού. Απ’ την άλλη πλευρά αξίζει να επισκεφθείτε και τις μη οργανωμένες παραλίες στη νοτιοανατολική ακτή εκ των οποίων οι περισσότερες είναι κρυμμένες σε κόλπους όπου επικρατεί η κίτρινη άμμος, οι πολύχρωμες πέτρες, οι κοκκινωποί γκρεμοί . Στο βόρειο κομμάτι της ακτής υπάρχουν μικρές παραλίες οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με καϊκι.

Η Αλόννησος έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια του Βόλου, του Αγίου Κωνσταντίνου, της Κύμης ενώ ενώνεται και με τα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων δηλαδή την Σκόπελο και τη Σκιάθο, τόσο με συμβατικά πλοία όσο και με ιπτάμενα δελφίνια, με τις εταιρίες ANES και Hellenic Seaways.

Ακτοπλοϊκές εταιρίες για Αλόνvησος

  • Hellenic Seaways
  • ANES Ferries
  • Aqua Maria
  • Aegean Flying Dolphins
  • ANES Ferries
  • Aegean Flying Dolphins
  • Magic Sea Ferries

Αλόνvησος Λιμάνια

Αλόννησος - ALO

Ακτοπλοϊκά προς Αλόννησο

Κάντε τώρα online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Αλόννησο με το travelplanet24! Το travelplanet24 παρέχει όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Αλοννήσου από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν το νησί με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδος. Μέσα από μια εύχρηστη φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε και να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο για Αλόννησο εύκολα και άμεσα!