Κώς

Ευρύτερη περιοχή: Δωδεκάνησα

Ferry Map: Kgs

Τοποθεσία:

Η Κως είναι νησί του ανατολικού Αιγαίου και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων. Αποτελεί το τρίτο νησί σε έκταση μετά τη Ρόδο και τη Κάρπαθο, καθώς και το δεύτερο νησί σε πληθυσμό μετά τη Ρόδο.Η Κως είναι η πρωτεύουσα του νησιού καθώς και το κύριο λιμάνι της.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Κώ

Η Κώς αποτελεί ένα άκρως τουριστικό νησί και έρχεται δεύτερο από απόψη τουρισμού μετά τη Ρόδο. Η Κως λοιπόν δεν ενδείκνυται για όσους επιθυμούν την πλήρη χαλάρωση και απομόνωση για τις διακοπές του. Όποιος αποφασίσει να επισκεφτεί την Κώ δε θα πρέπει να παραλείψει να επισκεφτεί τα αρχαιολογικά αξιοθέατα που υπάρχουν στο νησί, όπως είναι το Ασκληπιείο, τη Παλιά Πόλη, το Κάστρο των Ιπποτών καθώς και τον « Πλάτανο του Ιπποκράτη» που η διάμετρος του κορμού ανέρχεται στα 1,5μ. Οι παραλίες του νησιού είναι μοναδικές και ποικίλουν. Υπάρχουν παραλίες οργανωμένες και κοσμοπολίτες όπως το Τιγκάκι και το Λαμπί, παραλίες πιο ερημικές και ήσυχες όπως ο Ψηλός Γκρεμός και το Πολέμι. Στην Κώ θα βρείτε και κάποιες από τις καλύτερες παραλίες των Δωδεκανήσων όπου είναι προσβάσιμες με ποδήλατο.

Η Κώς συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Αθήνα μέσω του Πειραιά. Η Κώς έχει επίσης ακτοπλοϊκή σύνδεση με τους Λειψούς , τη Λέρο , τη Κάλυμνο, τη Νίσυρο, τη Ρόδο, τη Σύμη, τη Σύρο, τη Πάτμο, το Καστελόριζο, τη Τίλο, την Αστυπάλαια, το Αγαθονήσι και τη Χάλκη. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν τη Κω είναι η Blue Star Ferries, ΑΝΕΚ Lines και η Dodekanisos Seaways.

Ακτοπλοϊκές εταιρίες για Κώς

  • Blue Star Ferries
  • Aegean Flying Dolphins
  • ANEK Lines
  • Sky Express
  • Blue Star Ferries
  • Dodecanese Flying Dolphins
  • Yesil Marmaris Lines

Κώς Λιμάνια

Κώς - KGS

Ακτοπλοϊκά προς Κώ

Κάντε τώρα online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Κώ με το travelplanet24! Το travelplanet24 παρέχει όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Κω από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν το νησί με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδος. Μέσα από μια εύχρηστη φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε και να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο για Κώ εύκολα και άμεσα!