Αεροπορικά Εισιτήρια Air Europa

Ίδρυση: 1986

Κωδικός ΙΑΤΑ: UX

Σύνολο προορισμών: +200 καθημερινές πτήσεις σε 39 προορισμούς

Αεροπορικές συμμαχίες: SkyTeam

Στόλος: 44 αεροσκάφη (Airbus A330-200, Boeing 737-800, Boeing 787-800, Boeing 787-900, Embraer 195 και Embraer 145)

Προγράμματα επιβράβευσης: Flying Blue

Air Europa Ιστορία

Η Air Europa ιδρύθηκε το 1984 με το όνομα Air Spain SA, παρ'όλο το γεγονός ότι η πρώτη τσάρτερ πτήση διενεργήθηκε ανάμεσα στην Ισπανία και την Αγγλία το 1986. Αρχικά, η Εταιρεία ήταν μέλος του Αγγλικού Ομίλου ILG αλλά το 1991 ο Όμιλος χρεωκόπησε και η εταιρεία πέρασε στα χέρια της Viajes Halcon. Σήμερα, η Air Europa ανήκει στην Globalia Air Europa Business Corporation. Η εταιρεία κατά παράδοση διενεργούσε πτήσεις μόνο με αεροσκάφη Boeing, αλλά το 2005 εγκαινίασε τα Airbus στον στόλο της. Το 2007, μαζί με την Copa Airlines και την Kenya Airways, η εταιρεία έγινε μέλος της αεροπορικής συμμαχίας SkyTeam.

Air Europa Hub Αεροδρόμια

Διεθνές Αεροδρόμιο Barajas-Madrid.

Γεγονότα & Αριθμοί

Το 2007, η Air Europa γίνεται μέλος της αεροπορικής συμμαχίας SkyTeam.

Το 20% του ετήσιου τζίρου της προέρχεται από το διεθνές δρομολόγιο Μαδρίτη-Καράκας.

Η Air Europa απασχολεί περίπου 3.000 εργαζόμενους.

To 87.27% των πτήσεων της Air Europa είναι ακρβείς, συγκαταλεγόντας την στις πιο ακριβείς Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.

Ορόσημα

Η Air Europa κατείχε διάφορες θυγατρικές εταιρείες, όπως η Air Europa Express και η Air Europe Canarias, οι οποίες τερματίσανε την λειτουργία τους το 2001.

Το 1997 μέρος του στόλου της Air Europa εξαγοράστηκε από την Iberia.

Το 2013 η Air Europa παρήγγειλε 16 νέα αεροσκάφη: 8 Boeing 787-900 Dreamliner και 8 Boeing 737-800.

Air Europa Αεροδρόμια

Ευρώπη

Ισπανία

1. International Airport of Bilbao

2. International Airport of Oviedo

3. International Airport of Santiago de Compostela

4. International Airport of Vigo

5. International Airport of Madrid

6. International Airport of Zaragoza

7. International Airport of Barcelona

8. International Airport of Valencia

9. International Airport of Alicante

10. International Airport of Sevilla

11. International Airport of Granada

12. International Airport of Málaga

13. International Airport of Tenerife Norte

14. International Airport of Tenerife Sur

15. International Airport of Gran Canaria

16. International Airport of Lanzarote

17. International Airport of Fuerteventura

18. International Airport of Ibiza

19. International Airport of Palma de Mallorca

20. International Airport of Menorca

Ηνωμένο Βασίλειο

21. International Airport of London

Ολλανδία

22. International Airport of Amsterdam

Πορτογαλία

23. International Airport of Lisbon

Γαλλία

24. International Airport of Paris

Ιταλία

25. International Airport of Milan

26. International Airport of Rome

Ελβετία

27. International Airport of Géneve

Αφρική

28. International Airport of Dakar

Αμερική

29. International Airport of New York

30. International Airport of Miami

31. International Airport of La Habana

32. International Airport of Mexico DF

33. International Airport of Cancun

34. International Airport of Santo Domingo

35. International Airport of Punta Cana

36. International Airport of Caracas

37. International Airport of Lima

38. International Airport of Salvador

39. International Airport of Buenos Aires


Air Europa - Θέσεις

Η εταιρεία διαθέτει 2 τύπους θέσεων για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού: Economy και Business. Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα τους αφορά την χειραποσκευή: ανάλογα με τον προορισμό οι επιβάτες της Business Class μπορούν να κουβαλήσουν μία ή δύο χειραποσκευές 14 κιλών ή 18 κιλών, ενώ οι επιβάτες της Economy Class μπορούν να μεταφέρουν μόνο μία χειραποσκεύη βάρους μέχρι 10 κιλών.

Air Europa - Lounges

Oι επιβάτες που ταξιδεύουν σε θέση Business Class μπορούν να απολαύσουν τα VIP Lounges που βρίσκονται σε 39 αεροδρόμια στα οποία δραστηριοποιείται η Air Europa.

Τα VIP Lounges παρέχουν πρόσβαση σε έντυπη ενημέρωση, σύνδεση ίντερνετ και διαφορετικά τηλεοπτικά προγράμματα. Ο επιβάτης μπορεί επίσης να απολαύσει ποτά(αλκοολούχα και μη-αλκοολούχα) καθώς και διάφορα snacks.

Air Europa Ψυχαγωγία εν Πτήσει

Ανάλογα με τον προορισμό, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος οπτιακουστικού υλικού. Στις υπερατλαντικές πτήσεις, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τις νεότερες ταινίες στην προσωπική τους οθόνη.

Κατά την διάρκεια της πτήσης, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε διεθνή και τοπικό έντυπο τύπο καθώς και σε διάφορα περιοδικά, όπως το Gentleman, Cinemania, Baylon. Η Air Europa όπως και άλλες αεροπορικές εταιρείες, παρέχει το δικό της περιοδικό, που ονομάζεται "Europa" και περιέχει μία ευρεία γκάμα θεμάτων. Επιπρόσθετα, οι πελάτης μπορεί να αγοράσει μη-φορολογημένα προϊόντα "duty-free" τα οποία είναι διαθέσιμα στις διεθνείς πτήσεις.

Για τους πελάτες της Business Class, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν νόστιμα φαγήτα τα οποία ετοιμάζονται από κορυφαίους σεφ. Οι επιβάτες της Economy Class μπορούν να απολαύσουν την υπηρεσία catering, ανάλογα με την διάρκεια της πτήσης.

Φθηνές Πτήσεις Air Europa - Κρατήσεις

Βρείτε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισητήρια της Air Europa χρησιμοποιώντας την μηχανή αναζήτησης της travelplanet24 και εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα! Διαλέξτε το αεροδρόμιο αναχώρησης και προορισμού, τις επιθυμητές ημερομηνίες και κάντε κράτηση για τις πιο φθηνές πτήσεις της Air Europa. Μετά την επιλογή της επιθυμητής πτήσης, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο πληρωμής (online με πιστωτική/χρεωστική κάρτα, κατάθεση σε τράπεζα ή μετρητά) καθώς και να αναβαθμίσετε την εμπειρία και την ποιότητα του ταξιδιού σας αγοράζοντας ταξιδιωτική ασφάλιση και το ειδικό travel kit που παρέχει η travelplanet24. Για περαιτέρω διευκρινήσεις, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο +30 211 107 97 99 καθώς και να στείλετε το αίτημά σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Αεροπορικά Εισιτήρια Air Europa (air tickets) - Παραλαβή

Με την ολοκλήρωση της κράτησης των αεροπορικών εισιτηρίων της Air Europa, σας αποστέλλεται sms καθώς και email επιβεβαίωσης της πτήσης σας, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία της κράτησης σας. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά εκδίδονται τα αεροπορικά σας εισιτήρια, τα οποία από το 2007 είναι πλέον μόνο ηλεκτρονικά (e- air tickets). Για να παραλάβετε την κάρτα επιβίβασης, αρκεί να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και προαιρετικά τον κωδικό κράτησης της πτήσης σας.

Εισητήρια Air Europa - Κρατήσεις

Γιατί να κάνω κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων της Air Europa με την travelplanet24; Αναζητήστε γρήγορα και εύκολα όλες τις διαθέσιμες πτήσεις εσωτερικού και πτήσεις εξωτερικού της Air Europa και ενημερωθείτε για τα δρομολόγια της Air Europa μέσα από την travelplanet24. Γραφτείτε στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα και τις προσφορές της Air Europa.