Αεροπορικά Εισιτήρια Aigle Azur

Ίδρυση: 1946

Κωδικός ΙΑΤΑ: ΖΙ

Σύνολο προορισμών: 26

Αεροπορικές συμμαχίες: -

Στόλος: 13 αεροσκάφη, Airbus A319, A321, Boeing 737

Προγράμματα επιβράβευσης: Azur Plus

Aigle Azur Ιστορία

Η Aigle Azur(ZI) είναι η παλαιότερη Γαλλική αεροπορική εταιρεία, και ιδρύθηκε το 1946 στην περιοχή Tremblay στην Γαλλία, μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από τον Sylvain Florait που πετυχημένα ανέλαβε τον ηγετικό ρόλο της Matra, του Europe 1, του Breguet Aviation και της Hachette Filipachi.

Από την ημέρα της ιδρύσεως της, η Aigle Azur εδραιώθηκε πετυχημένα στην Β.Αφρική αναλαμβάνοντας τον επαναπατρισμό των Γάλλων δασκάλων από την Τυνησία, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία επέκτεινε τον στόλο της και τους λειτουργικούς προορισμούς της, εγκαινιάζοντας δρομολόγια προς το Μαρόκο και το Λίβανο, καθώς και μια θυγατρική στην Ινδοκίνα.

Αυτή την στιγμή η Aigle Azur είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Γαλλική αεροπορική εταιρεία.

Aigle Azur Hub Αεροδρόμια

Orly Airport

Aigle Azur επιπλέον Hub Αεροδρόμια

Paris-charles-de-Gaulle-Airport

Lyon-Saint Exupery Airport

Γεγονότα & Αριθμοί

Η Εταιρεία διενεργεί περισσότερες από 350 προγραμματισμένες πτήσεις σε πάνω από 30 προορισμούς, σε εβδομαδιαία βάση, στην Αλγερία, Κίνα, Μάλι, Πορτογαλία, Ρωσία και Τυνησία.

Τον Μάϊο του 2007, ο αριθμός των εργαζομένων στην Aigle Azur ήταν 450.

Το 2012, η Aigle Azur μετέφερε 1.9 εκατομμύρια πελάτες, μέσω των δώδεκα Α320 Airbuses.

Το οικονομικό έτος του 2013, απέφερε έναν τζίρο της τάξης των 337 εκατομμυρίων ευρώ.

Ορόσημα

Το 1970, η εταιρεία ξανα-συστάθηκε ως μία περιφερειακή αεροπορική εταιρεία με το όνομα Lucas Aviation.

Το 2001, η Aigle Azur αγοράστηκε από τον όμιλο GoFast Group, αλλάζοντας το όνομα της Lucas Aviation στο αρχικό όνομα της: Aigle Azur. Η Εταιρεία επικεντρώθηκε σε κύριες short-to medium-haul προγραμματισμένες πτήσεις charter. Η Aigle Azur ξεκίνησε επίσης να αντικαθιστά τα αεροσκάφη Boeing 737s με τα Airbus A320.

Το 2010, το σκάφος της Aigle Azur προσγειώθηκε για πρώτη φορά στη Βαγδάτη, και έτσι έγινε η πρώτη πτήση μίας ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας που προσγειώθηκε στη πόλη από το 1990, λόγω της επιβολής διεθνούς εμπάργκο που είχε επιβληθεί στο Ιράκ.

Τον οκτώβριο του 2012, ο όμιλος ΗΝΑ Group ανακοίνωσε την απόκτηση του 48% του μετοχικού κεφαλαίου της Aigle Azur στο Παρίσι, αποκτώντας το 2ο μεγαλύτερο κομμάτι του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μετά από τον όμιλο Group GoFast.

Τον Δεκέμβριο του 2012, η Aigle Azur έλαβε βραβείο ως "Best Cabin Crew" από την Goldenflyer.

Aigle Azur Αεροδρόμια

Γαλλία

1.Lille, Lesquin Airport

2.Lyon, Lyon Saint-Exupery International Airport

3.Marseilles, Marseille Provence Airport

4.Mulhouse, EuroAirport Basel–Mulhouse

5.Paris, Charles de Gaulle Airport

6.Toulouse, Toulouse Blagnac AirportAlgeria

7. Algiers, Houari Boumediene Airport

8. Annaba, Annaba Airport

9. Batna, Batna International Airport

10.Bejaia, Bejaia Airport

11.Biskra, Biskra Ouakda Airport

12.Chlef, Aboubakr Belkaid Airport

13.Constantine, Mohamed Boudiaf Airport

14.Oran, Es Senia Airport

15.Setif, Sétif's airport 8 May 1945

16.Tlemcen, Zenata - Messali El Hadj AirportChina

17.Bejing, Beijing Capital International AirportMali

18. Bamako, Bamako Senou International AirportPortugal

19. Portugal, Madeira Airport

20. Faro, Faro Airport

21. Funchal, Madeira Funchal Airport.

22. Lisbon, Lisbon Portela Airport

23. Porto, Francisco Sa Carneiro AirportRussia

24. Moscow, Moscow Vnukovo Airport

25.Sochi, Sochi International AirportTunisia

26.Djerba, Djerba-Zarzis International Airport


Aigle Azur - Θέσεις

Economy class: όλες οι ανακοινώσεις γίνονται σε όλες τις γλώσσες προορισμού: Αραβικά και Βαρβαρικά για Αλγερία και Τυνησία: πορτογαλικά για Πορτογαλία: Bambara και Soninke για Μάλι και ρωσικά για Ρωσία.

Σύμφωνα με τον προορισμό σας και την ώρα άφιξης, προσφέρεται στους επιβάτες ένα ζεστό γεύμα ή σνακ, καθώς και μια ποικιλία ποτών(αυτή η παροχή δεν ισχύει για για το δίκτυο Γαλλία-Πορτογαλία). Πολλά προϊόντας τα οποία δεν περιλαμβάνουν φόρους, είναι διαθέσιμα στους επιβάτες προς αγορά. Ακόμα και τα μικρά παιδιά λαμβάνουν ένα ιδιαίτερο γεύμα.

Business Class: προσωποποιημένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες παρέχονται παρέχονται στους επιβάτες της Business Class.

Αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο σε πτήσεις από Παρίσι προς Αλγέρι, Ανάμπα, Οράν και Μόσχα, καθώς επίσης και από Λυόν προς Αλγέρι και Οράν και από Μασσαλία προς Αλγέρι, Ανάμπα και Οράν.

Το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών είναι αυξημένο. Ο επιβάτης έχει την δυνατότητα να πάρει όσα προσωπικά αντικείμενα επιθυμεί και έχει πρόσβαση σε VIP Lounges όπου μπορεί να χαλαρώσει περιμένοντας την επιβίβαση του.

Eco Premium Class: από τον Οκτώβριο του 2012, η Aigle Azur εγκαινίασε ένα νέο τύπο θέσης για το δρομολόγιο Παρίσι>Λισαβώνα.

Για να εκπληρώσει όλες τις ανάγκες των συχνών Business Class πελατών της, τροποποίησε τα αεροπορικά δρομολόγιο ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους. Κάθε εβδομάδα, προσφέρονται πάνω από 11 πτήσεις από και προς την Λισαβώνα.

Ανάλογα με το πλάνο του εκάστοτε αεροδρομίου, οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από αποκλειστική προτεραιότητα στα ταμεία check-in, fast-track και πρόσβαση στα Lounges του αεροδρομίου. Όλες οι ανακοινώσεις γίνονται σε όλες τις γλώσσες προορισμού: Αραβικά και Βαρβαρικά για Αλγερία και Τυνησία: πορτογαλικά για Πορτογαλία: Bambara και Soninke για Μάλι και ρωσικά για Ρωσία. Το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών είναι 25 κιλά(40 κιλά για το Μπαμάκο). Κατά την διάρκεια της απογείωσης, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν μη-αλκοολούχα ποτά και κρασί.

Αυτή η νέα Eco Premium Θέση είναι επίσης διαθέσιμη και στις πτήσεις προς Μπαμάκο και πρόσφατα και για Vnukovo(Μόσχα).

Aigle Azur Lounges

H Eταιρεία βελτίωσε τις υπηρεσίες της για τους πελάτες της Business και Eco Premium Class και στους κατόχους της κάρτας Azur Plus Infini Card, προσφέροντας τους πρόσβαση στο ανακαινισμένο lounge του αεροδρομίο Orly-Sud στο Παρίσι.Το Icare Lounge ξανάνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο του 2013 μετά από επισκευές. Mία μεγάλη ποικιλία γλυκών και φαγητών παρέχονται στους πελάτες, όπως επίσης και δωρεάν Wi-fi.

Για τους επιβάτες Business Class, αυτή η προσφορά είναι διαθέσιμη για όσους ταξιδεύουν προς Αλγέρι, Οράν, Ανάμπα και Μόσχα.

Για τους επιβάτες Ecom Premium Class, η υπηρεσία είναι ενεργή προορισμούς όπως η Πορτογαλία(Λισαβώνα), Ρωσία και Μάλι.

Aigle Azur Ψυχαγωγία εν Πτήσει

Όλες οι ανακοινώσεις γίνονται σε όλες τις γλώσσες προορισμού: Αραβικά και Βαρβαρικά για Αλγερία και Τυνησία: πορτογαλικά για Πορτογαλία: Bambara και Soninke για Μάλι και ρωσικά για Ρωσία.

Business Class:

Με την εκκίνηση της πτήσης, προσφέρονται αναψυκτικά, συνοδευτικά γεύματα καθ'΄΄ολη την διάρκεια του ταξιδιού. Οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε δωρεάν wi-fi σε μια ευρεία γκάμα εφημερίδων και περιοδικών που τους προσφέρονται. Gourmet γεύματα της Γαλλικής κουζίνας σερβίρονται με την συνοδεία κρασιού ή σαμπάνιας.

Eco Premium Class:

Με την εκκίνηση της πτήσης, προσφέρονται στους επιβάτες μη-αλκοολούχα ποτά και κρασί. Επίσης διανέμεται ειδησεογραφικό έντυπο υλικό και οι πελάτες παραλαμβάνουν και το περιοδικό της εταιρείας.

Φθηνές Πτήσεις Aigle Azur - Κρατήσεις

Βρείτε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισητήρια της Aigle Azur χρησιμοποιώντας την μηχανή αναζήτησης της travelplanet24 και εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα! Διαλέξτε το αεροδρόμιο αναχώρησης και προορισμού, τις επιθυμητές ημερομηνίες και κάντε κράτηση για τις πιο φθηνές πτήσεις της Aigle Azur. Μετά την επιλογή της επιθυμητής πτήσης, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο πληρωμής (online με πιστωτική/χρεωστική κάρτα, κατάθεση σε τράπεζα ή μετρητά) καθώς και να αναβαθμίσετε την εμπειρία και την ποιότητα του ταξιδιού σας αγοράζοντας ταξιδιωτική ασφάλιση και το ειδικό travel kit που παρέχει η travelplanet24. Για περαιτέρω διευκρινήσεις, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο +30 211 107 97 99 καθώς και να στείλετε το αίτημά σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Αεροπορικά Εισιτήρια Aigle Azur (air tickets) - Παραλαβή

Με την ολοκλήρωση της κράτησης των αεροπορικών εισιτηρίων της Aigle Azur, σας αποστέλλεται sms καθώς και email επιβεβαίωσης της πτήσης σας, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία της κράτησης σας. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά εκδίδονται τα αεροπορικά σας εισιτήρια, τα οποία από το 2007 είναι πλέον μόνο ηλεκτρονικά (e- air tickets). Για να παραλάβετε την κάρτα επιβίβασης, αρκεί να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και προαιρετικά τον κωδικό κράτησης της πτήσης σας.

Εισητήρια Aigle Azur - Κρατήσεις

Γιατί να κάνω κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων της Aigle Azur με την travelplanet24; Αναζητήστε γρήγορα και εύκολα όλες τις διαθέσιμες πτήσεις εσωτερικού και πτήσεις εξωτερικού της Aigle Azur και ενημερωθείτε για τα δρομολόγια της Aigle Azur μέσα από την travelplanet24. Γραφτείτε στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα και τις προσφορές της Aigle Azur.