Εκτύπωση

Η ιστορία μας

Το 2005, δύο νέοι επιχειρηματίες με ανήσυχο πνεύμα ίδρυσαν μια startup εταιρεία σε μια πόλη με ιστορία και άφθονους τουριστικούς πόρους, την Αθήνα. Η εταιρεία ήταν η Tripsta A.E. Όπως πολλές από τις ωραίες ιστορίες έτσι και αυτή ξεκίνησε με δύο φίλους, τον Φίλιππο Μπρίνκμανν (CEO) και τον Κριστόφ Κάιμ (CCO), σε ένα ελληνικό νησί, με μια μπύρα και μια πολύ καλή ιδέα. Εντάξει μπορεί να ήταν παραπάνω οι μπύρες…

Ο Φίλιππος και ο Κριστόφ έθεσαν ως στόχο να κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα, ξεκινώντας την εταιρεία τους σε μια νέα τότε αγορά, όπου είχε ως αντικείμενο την online πώληση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε τουρίστες από το εξωτερικό. Καθώς μεγάλωνε η επιχείρηση τους μεγάλωναν και τα όνειρά τους. Η επικέντρωσή τους στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διευρύνθηκε συμπεριλαμβάνοντας αεροπορικά εισιτήρια, εισιτήρια για τρένο και ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Η ιδέα τους δεν κλείστηκε στα σύνορα της χώρας αλλά επεκτάθηκε σε 45 αγορές παγκοσμίως και εξελίχθηκε από μια startup σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία η οποία μετονομάστηκε Tripsta.

Το 2015 η Tripsta προχώρησε στην εξαγορά της airtickets®, μιας κορυφαίας ανταγωνιστικής εταιρείας στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, δημιουργώντας έναν άκρως ανταγωνιστικό παίκτη στο χώρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Τα brand μας Tripsta A.E., airtickets® & tripsta εξυπηρετούν περισσότερους από ένα εκατομμύριο πιστούς ταξιδιώτες, που επιθυμούν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, τρένο ή πλοίο σε όλο τον κόσμο.

Με γραφεία στην Αθήνα και το Βουκουρέστι, 280 ικανοί συνεργάτες δουλεύουν καθημερινά για να διασφαλίσουν στους πελάτες που μας εμπιστεύονται τις εγγυημένα χαμηλές τιμές εισιτηρίων καθώς και την άμεση εξυπηρέτηση όλο το 24ώρο.

Η μηχανή κρατήσεων που έχουμε δημιουργήσει επεξεργάζεται περισσότερα από δύο εκατομμύρια ταξιδιωτικά αιτήματα το λεπτό, για να μπορούν να λάβουν οι πελάτες μας ένα ολοκληρωμένο set επιλογών και τιμών για διαδρομές με αεροπλάνο, τρένο ή πλοίο. Έχοντας συλλέξει πάνω από 100 gigabyte δεδομένων (μέγεθος που ισοδυναμεί με 50.000 τραγούδια) καθημερινών κρατήσεων, είμαστε στη θέση να τα χρησιμοποιούμε και να τα επεξεργαζόμαστε με μοναδικό σκοπό μας να κάνουμε την εμπειρία της αναζήτησής σας πιο ομαλή και λειτουργική.

Μέσω της πολύγλωσσης καθημερινής εξυπηρέτησης, έχουμε την πεποίθηση ότι γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται, ώστε η επόμενη κράτηση σε εμάς, να αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία για εσάς!