Ταξιδιωτική Ασφάλιση - Αεροπορικά

Ταξιδιωτική Ασφάλιση από το travelplanet24.com και τη Mondial Assistance

1.Πότε και που προσφέρεται η ταξιδιωτική ασφάλιση;

2.Πως γίνεται η πληρωμή;

3.Είναι τα προσωπικά μου στοιχεία ασφαλή;

4.Εάν έχω ερωτήσεις σχετικά με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, με ποιόν μπορώ να επικοινωνήσω;

5.Πότε αρχίζει και πότε τελειώνει η κάλυψη;

6.Υπάρχουν εξαιρέσεις στο συμβόλαιο;

7.Μπορώ να αλλάξω γνώμη μετά την αγορά της ασφάλισης;

8.Ποιά άλλα όρια ισχύουν;

9.Ποιά είναι η μέγιστη διάρκεια ταξιδίου;

10.Με ποιον επικοινωνώ σε περίπτωση συμβάντος;

11.Έχει σημασία πότε κάνω τις κρατήσεις μου;

Πότε και που προσφέρεται η ταξιδιωτική ασφάλιση;

Προς το παρόν προσφέρεται με κάθε αγορά αεροπορικού εισιτηρίου και αναφέρεται στην σελίδα πληρωμής σαν εξτρά υπηρεσία.

Πως γίνεται η πληρωμή;

Εφόσον επιλέξετε κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης η τιμή του θα προστεθεί στην τιμή του εισιτηρίου και θα χρεωθείτε συνολικά για όλο το ποσό.

Είναι τα προσωπικά μου στοιχεία ασφαλή;

Τα στοιχεία σας χρησιμοποιούνται μόνο για την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και για κανένα άλλο σκοπό.

Εάν έχω ερωτήσεις σχετικά με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, με ποιόν μπορώ να επικοινωνήσω;

Μπορείτε να καλέσετε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών Tαξιδιωτικής Aσφάλισης της Mondial στο 210 9988100.

Πότε αρχίζει και πότε τελειώνει η κάλυψη;

Καλύπτεστε σύμφωνα με τα χρονικά διαστήματα που έχετε επιλέξει στην πρόταση. Αυτά θα επιβεβαιώνονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας όταν εκδοθεί. Η κάλυψη ακύρωσης αναχώρησης ισχύει από τη στιγμή της αγοράς και λήγει κατά την αναχώρηση. Οι υπόλοιπες καλύψεις τίθενται σε ισχύ όταν αρχίσει το ταξίδι και λήγουν το συντομότερο μεταξύ της επιστροφής στην Ελλάδα ή της ημερομηνίας που αναγράφεται στο συμβόλαιό σας, όποιο είναι συντομότερο.

Υπάρχουν εξαιρέσεις στο συμβόλαιο;

Ναι. Κάποιες εξαιρέσεις και προϋποθέσεις αφορούν συγκεκριμένες παραγράφους και γενικές εξαιρέσεις και προϋποθέσεις αφορούν όλο το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Υπάρχει επίσης μια δήλωση υγείας και ιατρικές εξαιρέσεις που ισχύουν για το συμβόλαιο και πιθανώς να σας ζητηθεί να συμπληρώσετε. Παρακαλούμε όπως διαβάσετε το συμβόλαιο προσεκτικά για να βεβαιωθείτε πως έχετε επιλέξει την κάλυψη που χρειάζεστε.

Μπορώ να αλλάξω γνώμη μετά την αγορά της ασφάλισης;

Ναι. Έχετε δικαίωμα εναντίωσης εντός 14 ημερών από την ημέρα έκδοσης του συμβολαίου. Μπορείτε να καλείτε στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών Ταξιδιωτικής Ασφάλισης της Mondial στο +30 210 9988100, Δευτέρα έως Παρασκευή, ή να στείλετε email στην ηλ. διεύθυνση tp24@mondial-assistance.gr (εκτός των νόμιμων αργιών), εφόσον δεν έχετε αρχίσει το ταξίδι σας, έχετε καταθέσει αίτηση κάλυψης, ή σκοπεύετε να καταθέσετε αίτηση κάλυψης.

Ποιά άλλα όρια ισχύουν;

Ασφαλίζονται άτομα έως 70 ετών. Εάν η ηλικία σας υπερβαίνει τα 70 έτη επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών Tαξιδιωτικής Aσφάλισης της Mondial για να ενημερωθείτε εάν μπορείτε να καλυφθείτε.

Ποιά είναι η μέγιστη διάρκεια ταξιδίου;

Το πρόγραμμα Ταξιδιωτικής Ασφάλισης GLOBY ONLINE της Mondial μπορεί να αγοραστεί για ένα ταξίδι διάρκειας έως 30 ημερών. Για ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Mondial για να ενημερωθείτε εάν μπορείτε να καλυφθείτε.

Με ποιον επικοινωνώ σε περίπτωση συμβάντος;

Η ομάδα διαχείρισης ιατρικών συμβάντων είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση για να σας εξυπηρετήσει. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων στην Ελλάδα, καλώντας το +30 210 9988118.

Έχει σημασία πότε κάνω τις κρατήσεις μου;

Ναι. Εάν επιλέξετε και ή μόνο την κάλυψη της ακύρωσης αναχώρησης, το αντίστοιχο πρόγραμμα πρέπει να αγοραστεί την ημέρα της κράτησης για το ταξίδι. Μετά την πάροδο αυτής της περιόδου, πρέπει να επικοινωνήσετε με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Mondial για να ενημερωθείτε εάν μπορείτε να καλυφθείτε.