Αεροπορικά εισιτήρια

Αεροπορικά Εισιτήρια – Συχνές Ερωτήσεις

1.Πως γίνεται η κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων;

2.Πόσο βραχυπρόθεσμα μπορώ να κάνω κράτηση;

3.Πόσους επιβάτες μπορώ να κλείσω σε μία κράτηση;

4.Επέλεξα μια συγκεκριμένη πτήση αλλά δεν είναι τελικά διαθέσιμη προς κράτηση. Τι πρέπει να κάνω;

5.Μπορώ να κάνω κράτηση εισιτηρίου για κάποιο άλλο άτομο χρησιμοποιώντας τη δική μου πιστωτική κάρτα;

6.Μπορώ να κάνω τηλεφωνική κράτηση;

7.Υπάρχει επιπλέον χρέωση για τις τηλεφωνικές κρατήσεις;

8.Ποιες κατηγορίες επιβατών θεωρούνται ενήλικες και ποιες όχι;

9.Μπορεί να εκδοθεί εισιτήριο για ασυνόδευτα παιδιά;

10.Εκδίδονται εισιτήρια για βρέφη και έχουν μηδενικό αντίτιμο ή όχι;

11.Πως είμαι σίγουρος ότι η κράτησή μου ολοκληρώθηκε με επιτυχία;

12.Η κράτησή μου ήταν επιτυχής αλλά δεν έχω λάβει e-mail επιβεβαίωσης. Τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση;

13.Έλαβα το e-mail επιβεβαίωσης αλλά διαπίστωσα ότι περιέχει λάθη. Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση;

14.Πρέπει να επιβεβαιώσω την ώρα αναχώρησης της πτήσης μου;

15.Πώς και πότε γίνεται η παραλαβή των ηλεκτρονικών εισιτηρίων (e-ticket) μου;

16.Πώς γίνεται η πληρωμή των αεροπορικών εισιτηρίων;

17.Πότε χρεώνεται η πιστωτική μου κάρτα;

18.Είναι ασφαλές να συμπληρώσω τον αριθμό της πιστωτικής μου κάρτας; Πόσο ασφαλής είναι ο ιστοχώρος της travelplanet24.com;

19.Ποια είναι τα επιτρεπόμενα όρια και διαστάσεις αποσκευών/χειραποσκευών;

20.Τι γίνεται στην περίπτωση που θέλω να μεταφέρω ειδικό εξοπλισμό;

21.Πως καταχωρώ βαλίτσες σε εταιρεία χαμηλού κόστους;

22.Μπορώ να αλλάξω την κράτησή μου;

23.Μπορώ να ακυρώσω την κράτησή μου;

24.Μπορεί να γίνει αλλαγή στο όνομα του επιβάτη;

25.Επιστρέφεται το συνολικό ή μέρος του ποσού για εισιτήριο που δε θα χρησιμοποιήσω;

26.Τι γίνεται εάν η αεροπορική εταιρεία αλλάξει τα δρομολόγια των πτήσεων;

27.Τι πρέπει να κάνουν τα άτομα με αναπηρία και άτομα με μειωμένη κινητικότητα προκειμένου να ταξιδεύσουν αεροπορικώς;

28.Ποιες είναι οι κατηγορίες θέσεων σε ένα αεροπλάνο;

29.Τι έγγραφα πρέπει να έχω μαζί μου όταν ταξιδεύω;

30.Τα παιδιά χρειάζονται ταξιδιωτικά έγγραφα;

31.Τι δεν επιτρέπεται να έχω στην κατοχή μου όταν πρόκειται να ταξιδεύσω;

32.Μπορώ να πάρω τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μου στο αεροσκάφος;

33.Μπορώ να πάρω μεγάλες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μαζί μου στο αεροσκάφος;

34.Επιτρέπονται τα κατοικίδια στο αεροπλάνο;

35.Τι είναι το πρόγραμμα τακτικών επιβατών (FFP);

36.Πως γίνομαι μέλος σε ένα πρόγραμμα τακτικών επιβατών (FFP);

Πως γίνεται η κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων;

Εισάγετε τα κριτήρια αναζήτησης που εσείς επιθυμείτε και κατόπιν εμφανίζονται όλες οι πτήσεις ή συνδυασμοί πτήσεων με την οικονομικότερη τιμή να εμφανίζεται πρώτη, καθώς και η αεροπορική εταιρεία ή  αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν την πτήση. Αφού επιλέξετε την πτήση που επιθυμείτε και εισάγετε τα στοιχεία σας, έχετε ολοκληρώσει την κράτησή σας. Μετά την ολοκλήρωση της κράτησής σας, λαμβάνετε αυτόματα e-mail επιβεβαίωσης της κράτησής σας μαζί με τις σχετικές πληροφορίες της πτήσης σας. Επιπλέον, μπορείτε να προβείτε σε κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων καλώντας το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλ.  +30 211 107 97 99 ή στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση service@travelplanet24.com.

Πόσο βραχυπρόθεσμα μπορώ να κάνω κράτηση;

· Για ηλεκτρονικές κρατήσεις έως και τέσσερις (4) ώρες πριν την αναχώρησή σας.

· Για τηλεφωνικές κρατήσεις  έως και δύο (2) ώρες πριν την αναχώρησή σας. Για τηλεφωνικές κρατήσεις καλέστε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλ.  +30 211 107 97 99 ή στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση service@travelplanet24.com.

· Γενικά, κρατήσεις που πραγματοποιούνται μετά τις 19:30 μμ επιτρέπεται να γίνουν μόνο για πτήσεις που αναχωρούν μετά τις 13:00 μμ της επόμενης ημέρας.

· Τα Σάββατα και συγκεκριμένα μετά τις 16:00 μμ δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική κράτηση για οποιαδήποτε πτήση που αναχωρεί πριν από τις 11:00 πμ τη Δευτέρα. Ωστόσο, μπορείτε να μας καλείτε στο +30 211 107 97 99 για να κάνουμε την κράτησή σας τηλεφωνικά και  να εκδώσουμε άμεσα το εισιτήριο σας.

Επισημαίνουμε, ότι οι κρατήσεις εισιτηρίων με εταιρείες χαμηλού κόστους γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και μόνο με πιστωτική κάρτα και όχι τηλεφωνικά.

Πόσους επιβάτες μπορώ να κλείσω σε μία κράτηση;

Ο μέγιστος αριθμός επιβατών σε μία κράτηση είτε μέσω του ηλεκτρονικού μας συστήματος κρατήσεων είτε μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου είναι εννέα (9) άτομα. Εάν κάποιος επιθυμεί σε μία κράτηση να συμπεριλάβει μόνο παιδιά και καλύπτει το μέγιστο αριθμό ατόμων, τότε πρέπει οπωσδήποτε το ένα άτομο εκ των εννέα να είναι ενήλικας.

Επέλεξα μια συγκεκριμένη πτήση αλλά δεν είναι τελικά διαθέσιμη προς κράτηση. Τι πρέπει να κάνω;

Η περίπτωση αυτή μπορεί να προκύψει κυρίως λόγω ότι:

· Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης κάποιος άλλος χρήστης αγόρασε την τελευταία διαθέσιμη θέση της συγκεκριμένης πτήσης ή του συγκεκριμένου ναύλου.  Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι, μέχρι να λάβετε μήνυμα ότι η κράτησή σας έγινε με επιτυχία βλέποντας παράλληλα και τον κωδικό κράτησης (όχι απαραίτητα μέσω e-mail αλλά στο τέλος της κράτησης), δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ότι η επιθυμητή θέση είναι διαθέσιμη.  

· Οι θέσεις της συγκεκριμένης πτήσης έχουν ήδη καλυφθεί αλλά η πτήση ακόμα εμφανίζεται στα αποτελέσματα του συστήματος κράτησης και το σύστημα δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο να ανανεωθεί.

Σας ενημερώνουμε ότι, σε κάθε περίπτωση, η εμφάνιση τέτοιων περιπτώσεων είναι σπάνια. Ωστόσο, εάν τύχει και αντιμετωπίσετε μια παρόμοια κατάσταση μέσω του συστήματος μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλ. +30 211 107 97 99 ή να στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση service@travelplanet24.com, ώστε να μπορέσουμε να σας εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.  

Μπορώ να κάνω κράτηση εισιτηρίου για κάποιο άλλο άτομο χρησιμοποιώντας τη δική μου πιστωτική κάρτα;

Ναι, μπορείτε να προχωρήσετε σε κράτηση για κάποιο άλλο άτομο χρησιμοποιώντας τη δική σας πιστωτική κάρτα. Ωστόσο, προκειμένου να επιτραπεί η έκδοση του εισιτηρίου θα πρέπει ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας να σημειώσει τηλέφωνο επικοινωνίας του.

Μπορώ να κάνω τηλεφωνική κράτηση;

Ασφαλώς και μπορείτε να κάνετε τηλεφωνικές κρατήσεις. Για τηλεφωνικές κρατήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλ. +30 211 107 97 99.

Υπάρχει επιπλέον χρέωση για τις τηλεφωνικές κρατήσεις;

·Εάν επιθυμείτε η κράτηση να γίνει τηλεφωνικά, υπάρχει επιβάρυνση 5 - 10 ευρώ ανά άτομο σε σχέση με τις τιμές που αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.

Ποιες κατηγορίες επιβατών θεωρούνται ενήλικες και ποιες όχι;

·Ενήλικες θεωρούνται συνήθως, οι επιβάτες από δώδεκα (12) ετών και άνω.

·Παιδιά θεωρούνται οι επιβάτες από δύο (2) έως και έντεκα (11) ετών.

· Βρέφη θεωρούνται οι επιβάτες έως δύο (2) ετών.

Σημειώνουμε εδώ ότι τα όρια ηλικίας διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία και επαφίενται στην πολιτική που ακολουθεί η εκάστοτε αεροπορική εταιρεία.

Μπορεί να εκδοθεί εισιτήριο για ασυνόδευτα παιδιά;

Ναι,εκδίδονται εισιτήρια για ασυνόδευτα παιδιά αλλά μόνο τηλεφωνικά και όχι ηλεκτρονικά. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών (2 έως 11 ετών) που ταξιδεύουν ασυνόδευτα, παρακαλούμε επικοινωνήστε  με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλ.  +30 211 107 97 99 ή στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση service@travelplanet24.com.

Παιδιά άνω των πέντε (5) ετών μπορούν να ταξιδεύσουν είτε με απευθείας είτε με ανταπόκριση πτήσεις χωρίς συνοδό. Αξίζει να αναφερθεί ότι, συνήθως, τα ασυνόδευτα παιδιά δεν γίνονται δεκτά στην τελευταία πτήση ανταπόκρισης της ημέρας που ταξιδεύουν. Η κάθε αεροπορική εταιρεία ακολουθεί διαφορετική πολιτική για τα ασυνόδευτα παιδιά και για αυτό το λόγο σας συστήνουμε να επικοινωνήσετε απευθείας με την αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί την πτήση για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. Επίσης, πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν υπηρεσία συνοδού, αλλά οι χρεώσεις και οι προϋποθέσεις χρήσης της υπηρεσίας επαφίενται στην πολιτική της εκάστοτε εταιρείας. Μία εξ αυτών, είναι ότι η αεροπορική εταιρεία, συνήθως ζητά να δηλώσετε το άτομο που θα παραλάβει το ασυνόδευτο παιδί στο αεροδρόμιο άφιξης με την επίδειξη ταυτότητας του. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε και με την εταιρεία μας, έτσι ώστε να είμαστε ενήμεροι και να μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα.

Παιδιά κάτω των πέντε (5) ετών δεν επιτρέπεται να ταξιδεύσουν χωρίς να συνοδεύονται από μεγαλύτερο επιβάτη, συνήθως άνω των δεκαπέντε (15) ετών.

Εκδίδονται εισιτήρια για βρέφη και έχουν μηδενικό αντίτιμο ή όχι;

Εισιτήρια για βρέφη εκδίδονται μόνο όταν συνοδεύονται από ενήλικα. Σε αντίθετη περίπτωση δεν εκδίδονται. Το αντίτιμο του εισιτηρίου για τα βρέφη δεν είναι μηδενικό και δεν έχει την ίδια τιμή με τον ενήλικα. Το βρέφος χρεώνεται πάντα με ένα μικρό αντίτιμο, το οποίο διαφέρει και είναι σύμφωνο με τον ναύλο τον οποίο έχει κλείσει ο ενήλικας. Για παράδειγμα, ενήλικας που έχει μαζί του βρέφος και έχει κάνει κράτηση οικονομικού εισιτηρίου, τότε το βρέφος θα χρεωθεί με μικρότερο αντίτιμο από ότι στην περίπτωση που ο ενήλικας έχει κάνει κράτηση επιχειρηματικής θέσης. 

Πως είμαι σίγουρος ότι η κράτησή μου ολοκληρώθηκε με επιτυχία;

Η κράτησή σας είναι επιτυχής όταν θα σας εμφανιστεί μια σελίδα με το παρακάτω μήνυμα:

«Σας ευχαριστούμε για την κράτησή σας.»

Στη συνέχεια θα λάβετε αυτόματα e-mail επιβεβαίωσης με τον αριθμό κράτησης και τις λεπτομέρειες της κράτησής σας. Σε περίπτωση που δεν σας εμφανιστεί η τελευταία σελίδα ή δεν λάβετε το e-mail επιβεβαίωσης, παρακαλούμε επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλ. +30 211 107 97 99 ή να στείλτε e-mail στη διεύθυνση service@travelplanet24.com.

Η κράτησή μου ήταν επιτυχής αλλά δεν έχω λάβει  e-mail επιβεβαίωσης. Τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Εάν η κράτησή σας έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και ωστόσο δεν έχετε λάβει e-mail επιβεβαίωσης μέσα στο επόμενο σύντομο διάστημα, παρακαλούμε επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλ. +30 211 107 97 99 ή να στείλτε e-mail στη διεύθυνση service@travelplanet24.com.

Έλαβα το e-mail επιβεβαίωσης αλλά διαπίστωσα ότι περιέχει λάθη. Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση;

Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στο e-mail επιβεβαίωσης παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλ. +30 211 107 97 99 ή να στείλτε e-mail στη διεύθυνση service@travelplanet24.com. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προβούμε σε τροποποιήσεις, εάν και εφόσον, ειδοποιηθούμε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κράτησης. Ωστόσο, σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας δεν μπορεί να εγγυηθεί σε οποιαδήποτε περίπτωση για το εάν τα λάθη αυτά θα μπορούν εντέλει να διορθωθούν.  

Πρέπει να επιβεβαιώσω την ώρα αναχώρησης της πτήσης μου;

Δεν είναι υποχρεωτικό να επιβεβαιώσετε την ώρα αναχώρησης της πτήσης σας. Ωστόσο, σας συνιστούμε να επιβεβαιώσετε την ώρα αναχώρησης της πτήσης σας με την αντίστοιχη αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιείτε το ταξίδι σας ή το αεροδρόμιο, καθώς μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην πτήση που σας ενδιαφέρει. Το γραφείο μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ενημέρωσής σας σε περίπτωση αλλαγών στις πτήσεις, όμως σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, υπάρχει κάποια απεργία ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο που επηρεάζει τις πτήσεις την ημέρα που θα πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε απευθείας με την αεροπορική εταιρεία ή το αεροδρόμιο. 

Πώς και πότε γίνεται η παραλαβή των ηλεκτρονικών εισιτηρίων (e-ticket) μου;

Από το 2007 και έπειτα, τα αεροπορικά εισιτήρια είναι μόνο ηλεκτρονικά (e-ticket) και πλέον δεν υπάρχουν αεροπορικά εισιτήρια σε έντυπη μορφή. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, εκδίδονται ακόμα χάρτινα εισιτήρια  και αφορούν κάποιες άγονες γραμμές εντός Ελλάδας και κάποια περίπλοκα δρομολόγια. Σε αυτήν την περίπτωση, ο επιβάτης παραλαμβάνει το εισιτήριο του μόνο από το αεροδρόμιο. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο (e-ticket), υπάρχει ως ψηφιακό αρχείο στην βάση δεδομένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων και έτσι δεν μπορεί να χαθεί, να ξεχαστεί ή να κλαπεί. Ουσιαστικά, όταν προβαίνετε πλέον σε μια κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου αυτό που έχετε στην κατοχή σας είναι ένα e-mail επιβεβαίωσης που λαμβάνετε από την εταιρεία μας με όλα τα στοιχεία της πτήσης σας, τα στοιχεία επικοινωνίας σας, καθώς και τον κωδικό κράτησης. Το e-mail επιβεβαίωσης της κράτησής σας είτε το εκτυπώσετε είτε όχι, δεν επηρεάζει την πτήση σας, καθώς αρκεί απλά να παρουσιαστείτε στο τσεκ-ιν (check – in) με την ταυτότητα ή το διαβατήριο σας και το σύστημα κρατήσεων θα εντοπίσει αυτόματα τα στοιχεία της κράτησής σας, ώστε να σας δοθεί η κάρτα επιβίβασης.

Πώς επιτελείται αυτή η διαδικασία:

Στο τελευταίο στάδιο της κράτησής σας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων της εταιρείας μας και εφόσον έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η κράτησή σας, βλέπετε αναλυτικά όλα τα στοιχεία της πτήσης σας. Μπορείτε είτε να εκτυπώσετε τα στοιχεία που βλέπετε στην οθόνη σας απευθείας μέσω της ιστοσελίδας μας πατώντας το εικονίδιο με τον εκτυπωτή πάνω δεξιά είτε να εκτυπώσετε το e-mail επιβεβαίωσης που σας έχει σταλεί στο e-mail που μας δώσατε κατά την διάρκεια της κράτησής σας.  Με το χαρτί αυτό μπορείτε να πάτε απευθείας στο κιόσκι της εταιρείας με την οποία είναι η πτήση σας, μαζί με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας για να κάνετε τσεκ-ιν (check-in) και να σας δοθεί η κάρτα επιβίβασης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το χαρτί που έχετε εκτυπώσει είναι καθαρά για λόγους ασφαλείας, καθώς μπορείτε να πάτε στο αεροδρόμιο και να κάνετε τσεκ – ιν (check – in) μόνο με την ταυτότητα ή το διαβατήριο σας (εάν αφορά πτήση εσωτερικού ή εξωτερικού), καθώς όλα τα απαραίτητα στοιχεία της πτήσης σας είναι ήδη κατοχυρωμένα στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων. Ωστόσο, καλό θα ήταν, να εκτυπώνετε πάντα το e-mail της επιβεβαιωμένης κράτησής σας και να το έχετε μαζί σας στο αεροδρόμιο μαζί με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πώς γίνεται η πληρωμή των αεροπορικών εισιτηρίων;

Το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων δέχεται τις πιστωτικές κάρτες Visa, Visa Electron, Mastercard, American Express, Diners Club και Euroline. Αν δεν επιθυμείτε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα παρακαλώ επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλ. +30 211 107 97 99 ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση service@travelplanet24.com.

Οι τρόποι πληρωμής για τις τηλεφωνικές κρατήσεις είναι:

 • Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της Eurobank ή Alpha Bank.
 • Μέσω πιστωτικής κάρτας Visa, Visa Electron, Mastercard, American Express, Diners Club και Euroline.
 • Με δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας εφόσον και εάν το υποστηρίζει η τράπεζά σας. Μπορείτε να επιλέξετε από 2 έως 12 δόσεις με 8% τόκο.
 • Με μετρητά ή πιστωτική κάρτα επιτόπου στο γραφείο μας.

Πότε χρεώνεται η πιστωτική μου κάρτα;

Η πιστωτική σας κάρτα χρεώνεται αφού δώσετε τα στοιχεία της κάρτας που σας ζητούνται μετά την κράτησή σας (4ο Βήμα κράτησης «Πληρωμή») και γίνει η επεξεργασία των στοιχείων από το σύστημά μας πατώντας το κουμπί «Συνέχεια» κάτω δεξιά στην οθόνη.

Είναι ασφαλές να συμπληρώσω τον αριθμό της πιστωτικής μου κάρτας; Πόσο ασφαλής είναι ο ιστοχώρος της travelplanet24.com;

Οι πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας στέλνονται σε μας μέσω ενός ασφαλούς server. Χρησιμοποιούμε την τελευταία και πιο ασφαλή διαθέσιμη τεχνολογία, η οποία κρυπτογραφεί όλες τις προσωπικές σας λεπτομέρειες και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Η μέθοδος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται είναι η πρότυπη τεχνολογία "Secure Socket Layer" (SSL). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα SSL παρακαλώ πατήστε εδώ. Επίσης, χρησιμοποιούμε ένα firewall το οποίο προστατεύει τον server μας και το σύστημα μας από μη εγκεκριμένη πρόσβαση.

Ποια είναι τα επιτρεπόμενα όρια και διαστάσεις αποσκευών/χειραποσκευών;

Χειραποσκευή: Συνήθως, επιτρέπεται να μεταφέρετε μία μόνο χειραποσκευή με τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες και με το επιτρεπόμενο βάρος της χειραποσκευής να διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει η διάσταση της χειραποσκευής να μην υπερβαίνει την εξής διάσταση: 56cmX45cmΧ25cm (συμπεριλαμβάνονται χειρολαβές, εξωτερικές θήκες, ρόδες).

Αποσκευές:  Τα όρια των αποσκευών συνήθως είναι τα 20 κιλά ανά επιβάτη.

Σε κάθε περίπτωση, ο επιβάτης θα πρέπει να είναι ενήμερος ότι τόσο τα επιτρεπόμενα όρια κιλών αποσκευών / χειραποσκευών όσο και οι διαστάσεις τους διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία και επαφίενται στην πολιτική αποσκευών που ακολουθεί η κάθε εταιρεία. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν, ο επιβάτης να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρεία που θα ταξιδεύσει ώστε να γνωρίζει επακριβώς τα κιλά και τις διαστάσεις που μπορεί να μεταφέρει κάθε φορά.  Επίσης, για κάθε επιπλέον αποσκευή υπάρχει χρέωση, η τιμή της οποίας διαφέρει και εξαρτάται από την πολιτική αποσκευών που ακολουθεί η κάθε αεροπορική εταιρεία.

Τι γίνεται στην περίπτωση που θέλω να μεταφέρω ειδικό εξοπλισμό;

Ο ειδικός εξοπλισμός δεν συμπεριλαμβάνεται στα δωρεάν κιλά που μπορεί να μεταφέρει στις αποσκευές του ο επιβάτης και χρεώνεται. Συνήθως, η χρέωση εξαρτάται από το είδος του ειδικού εξοπλισμού.  Εάν επιθυμείτε να μεταφέρετε ειδικό εξοπλισμό, καλό θα ήταν, να επικοινωνήσετε απευθείας με την αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί την πτήση που σας ενδιαφέρει.

Πως καταχωρώ βαλίτσες σε εταιρεία χαμηλού κόστους;

Για όσους χρήστες κάνουν κράτηση εισιτηρίου με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, οι αποσκευές δεν περιλαμβάνονται στο εισιτήριο του παρά μόνο χειραποσκευές συνήθως των 5-6 κιλών. Εάν επιθυμείτε να καταχωρήσετε αποσκευές, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε γραπτώς στέλνοντας μας e-mail στο service@travelplanet24.com ή μέσω φαξ στο 210 729 9664 είτε τηλεφωνικώς στο τηλ. +30 211 107 97 99. Η χρέωση αποσκευών διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία και κυμαίνεται από 10€ έως και 18€ ανά αποσκευή.

Μπορώ να αλλάξω την κράτησή μου;

Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξατε την πτήση ή στοιχεία της πτήσης σας, επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατό. Για κάθε αλλαγή υπάρχει χρέωση 25 ευρώ το άτομο εάν πρόκειται για πτήσεις εσωτερικού / εξωτερικού. Πέρα της χρέωσης αυτής ενδέχεται να υπάρχει και επιβάρυνση που εξαρτάται από το είδος και το ναύλο του εισιτηρίου, καθώς και την πολιτική που ακολουθεί η κάθε αεροπορική εταιρεία. Τέλος υπάρχουν πολλοί ναύλοι, ειδικά σε εταιρείες low cost, όπου δεν επιτρέπονται καθόλου οι αλλάγές. Προκειμένου να κάνετε αλλαγές σε ένα αεροπορικό εισιτήριο είναι απαραίτητο να μας ενημερώσετε γραπτώς με e-mail στη διεύθυνση service@travelplanet24.com ή με φαξ στο 210 729 9664. Μπορείτε, επίσης, να καλέστε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλ. +30 211 107 97 99

Μπορώ να ακυρώσω την κράτησή μου;

Η ακύρωση εξαρτάται από τον τύπο του ναύλου και την πολιτική ακύρωσης της κάθε αεροπορικής εταιρείας. Υπάρχουν πολλοί ναύλοι που δεν επιδέχονται καθόλου ακύρωση, ειδικά στις εταιρείες low cost. Σε περίπτωση που προκύπτει επιστροφή χρημάτων, δεν επιστρέφεται η "χρέωση υπηρεσιών", ενώ υπάρχει και πάγια χρέωση 25 ευρώ ανά εισιτήριο εσωτερικού / εξωτερικού. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ακυρώσετε μια κράτηση, είναι απαραίτητο να μας ενημερώσετε γραπτώς με e-mail στη διεύθυνση service@travelplanet24.com ή με φαξ στο 210 729 9664 ή καλέστε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλ. +30 211 107 97 99.

Μπορεί να γίνει αλλαγή στο όνομα του επιβάτη;

Τα εισιτήρια είναι ατομικά και μη μεταβιβάσιμα και για το λόγο αυτό δεν επιτρέπεται η  αλλαγή ονόματος στο εισιτήριο. Το ονοματεπώνυμό σας πρέπει να συμπληρώνεται με λατινικούς χαρακτήρεςόπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο σας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ο επιβάτης να δίνει μεγάλη προσοχή στην σωστή συμπλήρωση του ονοματεπώνυμου του, καθώς και λάθος να έχει συμπληρωθεί το όνομα, το σύστημα κρατήσεων θα προχωρήσει κανονικά σε κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου. Αυτό σημαίνει, ότι ενώ θα έχετε πληρώσει εισιτήριο, δεν θα σας επιτραπεί η είσοδος στην πτήση καθώς δεν θα αναγράφεται το όνομα σας όπως στο διαβατήριο ή την ταυτότητα σας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ορισμένες εταιρείες χαμηλού κόστους δέχονται την αλλαγή ονόματος αλλά με χρέωση, η οποία εξαρτάται από την πολιτική της κάθε εταιρείας. Για απορίες σχετικά με το θέμα αυτό, παρακαλώ επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλ. +30 211 107 97 99 ή να στείλτε e-mail στη διεύθυνση service@travelplanet24.com

Επιστρέφεται το συνολικό ή μέρος του ποσού για εισιτήριο που δε θα χρησιμοποιήσω;

Η επιστροφή του συνολικού ή μέρος του πόσου για ένα αεροπορικό εισιτήριο εξαρτάται από την πολιτική που ακολουθεί μια αεροπορική εταιρεία και το είδος του ναύλου. Είναι πιο πιθανό στις οικονομικότερες κατηγορίες ναύλων να επιστρέφεται μόνο ένα μέρος του ποσού από τους φόρους του αεροδρομίου. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία μας επικοινωνεί με την εκάστοτε αεροπορική εταιρεία για να επιβεβαιώσει εάν επιστρέφεται κάποιο ποσό και ποιο είναι το ακριβές αντίτιμο του. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μας δηλώσετε γραπτώς μέσω e-mail στη διεύθυνση service@travelplanet24.com ή με φαξ στο 210 729 9664 το αίτημα σας ώστε να το μεταβιβάσουμε στην αεροπορική εταιρεία και έπειτα να σας ενημερώσουμε. Επισημαίνεται, ότι για κάθε αλλαγή καταβάλετε ένα μικρό αντίτιμο για παροχή υπηρεσιών στην εταιρεία μας.

Τι γίνεται εάν η αεροπορική εταιρεία αλλάξει τα δρομολόγια των πτήσεων;

Μερικές φορές οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάζονται να προβούν σε τροποποιήσεις των δρομολογίων, των ωρών και του αριθμού των πτήσεων τους. Η εταιρεία μας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σας ενημερώσει όσο το δυνατό νωρίτερα για τις αλλαγές, ώστε να είστε σε θέση να προσαρμόσετε ανάλογα το πρόγραμμα του ταξιδιού σας. Ανάλογα με το είδος των αλλαγών στις πτήσεις που προβαίνει η αεροπορική εταιρεία, ο επιβάτης ενδέχεται να έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από την αεροπορική εταιρεία σύμφωνα με τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι για οποιαδήποτε αλλαγή στις πτήσεις η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί την πτήση και η travelplanet24.com δεν φέρει ουδεμία ευθύνη. 

Τι πρέπει να κάνουν τα άτομα με αναπηρία και άτομα με μειωμένη κινητικότητα προκειμένου να ταξιδεύσουν αεροπορικώς;

 • Οι επιβάτες με αναπηρία και οι επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα υποχρεούνται, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1107/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, να ενημερώνουν τον αερομεταφορέα ή τον ταξιδιωτικό πράκτορα για την ανάγκη και το είδος παροχής συνδρομής τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τη δημοσιευμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης.
 • Ο ταξιδιωτικός πράκτορας με τη σειρά του οφείλει να ενημερώσει αντίστοιχα τους φορείς διαχείρισης των αερολιμένων αναχώρησης, άφιξης και ανταπόκρισης, καθώς και τον πραγματικό αερομεταφορέα της πτήσης, (εκτός αν τη στιγμή της κοινοποίησης δεν είναι γνωστή η ταυτότητα του πραγματικού αερομεταφορέα, περίπτωση κατά την οποία η πληροφορία διαβιβάζεται το συντομότερο δυνατόν) τουλάχιστον 36 ώρες πριν από τη δημοσιευμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης.
 • Μετά την αναχώρηση της πτήσης, ο πραγματικός αερομεταφορέας της πτήσης ενημερώνει το φορέα διαχείρισης του αερολιμένα προορισμού, εφόσον ο αερολιμένας αυτός βρίσκεται στην επικράτεια κράτους μέλους όπου ισχύει η συνθήκη, για τον αριθμό ατόμων με αναπηρία και ατόμων με μειωμένη κινητικότητα που χρειάζονται την παροχή της συνδρομής και για τη φύση της εν λόγω συνδρομής.
 • Επίσης, η συνδρομή σκύλου συνοδείας εξασφαλίζεται, όταν απαιτείται, υπό την προϋπόθεση ότι η κοινοποίηση της έχει γίνει από τον επιβάτη με αναπηρία στον αερομεταφορέα ή τον ταξιδιωτικό πράκτορα τουλάχιστον 48 ώρες πριν τη δημοσιευμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης και σύμφωνα με τις εφαρμοστέες εθνικές διατάξεις περί της μεταφοράς σκύλων συνοδείας επί του αεροσκάφους, εφόσον αυτές υπάρχουν.
 • Τέλος, ο επιβάτης με αναπηρία και ο επιβάτης με μειωμένη κινητικότητα, ο οποίος διαθέτει έγκυρο εισιτήριο μεταφοράς υποχρεούται, ανεξάρτητα από τον προορισμό που ταξιδεύει, να παρουσιαστεί το αργότερο δύο (2) ώρες πριν από τη δημοσιευμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης στο αεροδρόμιο, είτε στα καθορισμένα για τους επιβάτες με αναπηρία και επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα σημεία είτε στον έλεγχο εισιτηρίων. 

Ποιες είναι οι κατηγορίες θέσεων σε ένα αεροπλάνο;

Γενικά, υπάρχουν τρεις κατηγορίες θέσεων ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους και την διαμόρφωση των θέσεων όπως αυτές ορίζονται από την εκάστοτε αεροπορική εταιρεία.

· Οικονομική Θέση (Economy Class)

Η οικονομική θέση σε ένα αεροσκάφος, συνήθως καταλαμβάνει και τις περισσότερες θέσεις μέσα στην καμπίνα. Πρόκειται για θέσεις με χαμηλότερο κόστος και προσφέρουν λιγότερες ανέσεις και υπηρεσίες στους επιβάτες. Εάν ταξιδεύετε με συμβατικές εταιρείες, συνήθως στο κόστος του εισιτηρίου περιλαμβάνονται δωρεάν ποτά και φαγητό (ανάλογα το είδος της πτήσης). Στις εταιρείες χαμηλού κόστους συνήθως δεν περιλαμβάνεται στην τιμή δωρεάν ποτά και φαγητό.

· Επιχειρηματική Θέση (Business Class)

Η επιχειρηματική θέση, η οποία είναι ακριβότερη σε σχέση με την οικονομική, προσφέρει περισσότερες ανέσεις και υπηρεσίες στους επιβάτες που την επιλέγουν. Τα καθίσματα της επιχειρηματικής θέσης βρίσκονται σε ξεχωριστό χώρο από αυτά της οικονομικής θέσης μέσα στην καμπίνα και είναι στο μπροστινό μέρος της καμπίνας του αεροσκάφους. Επίσης, τα καθίσματα είναι φαρδύτερα και το γεύμα με τα ποτά παρουσιάζουν μεγαλύτερη ποικιλία εν συγκρίσει με της οικονομικής θέσης. Πριν την πτήση, οι επιβάτες μπορούν  να κάνουν τσεκ –ιν (check – in) σε ξεχωριστό κιόσκι της αεροπορικής εταιρείας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρονται ειδικοί διαμορφωμένοι χώροι αναμονής για τους επιβάτες της επιχειρηματικής θέσης.  Οι εταιρείες χαμηλού κόστους δεν προσφέρουν επιχειρηματική θέση.

· Πρώτη Θέση (First Class)

Η πρώτη θέση αποτελεί και την ακριβότερη θέση μέσα σε ένα αεροσκάφος και χαρακτηρίζεται και ως θέση πολυτελείας. Βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα της καμπίνας του αεροσκάφους με πιο άνετα και λιγότερα καθίσματα και αρκετές υπηρεσίες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε πολλές αεροπορικές εταιρείες που προσφέρεται η θέση αυτή, υπάρχουν ουσιαστικά αυτόνομες θέσεις με ειδικά τηλεχειριστήρια που προσαρμόζουν το κάθισμα ακόμα και σε στάση ύπνου έως και την επιλογή πλήθους επιλογών μέσα από το προσωπικό σύστημα ψυχαγωγίας που παρέχεται για κάθε κάθισμα στη θέση αυτή. Επίσης, περιλαμβάνονται πλούσια και αρκετά γεύματα, ιδίως εάν πρόκειται για μεγάλων αποστάσεων πτήσεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν προσφέρουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες την δυνατότητα πτήσης σε πρώτη θέση. Πριν την πτήση, οι επιβάτες της πρώτης θέσης απολαμβάνουν την υπηρεσία ξεχωριστών σημείων για τσεκ –ιν (check – in), καθώς και ειδικά διαμορφωμένους χώρους αναμονής στο αεροδρόμιο της αεροπορικής εταιρείας που ταξιδεύουν.

Τι έγγραφα πρέπει να έχω μαζί μου όταν ταξιδεύω;

Εντός ζώνης Σένγκεν

Για πτήσεις εντός της ζώνης Σένγκεν είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την ταυτότητά σας, η οποία θα πρέπει να μην είναι παλαιού τύπου και να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας και με λατινικούς χαρακτήρες.  Εάν η ταυτότητά σας είναι παλαιού τύπου, θα πρέπει να έχετε μαζί σας το διαβατήριο, το οποίο να είναι σε ισχύ και να μην έχει λήξει. 

Η Ελλάδα είναι μέλος της Συνθήκης Σένγκεν όπως επίσης και οι χώρες:

 • Αυστρία
 • Βέλγιο
 • Γαλλία
 • Γερμανία
 • Δανία
 • Ελβετία
 • Εσθονία
 • Ισλανδία
 • Ισπανία
 • Ιταλία
 • Λετονία
 • Λιθουανία
 • Λουξεμβούργο
 • Μάλτα
 • Νορβηγία
 • Ολλανδία
 • Ουγγαρία
 • Πολωνία
 • Πορτογαλία
 • Σλοβακία
 • Σλοβενία
 • Σουηδία
 • Τσεχία
 • Φινλανδία

Εκτός ζώνης Σένγκεν

Για πτήσεις εκτός ζώνης Σένγκεν, θα πρέπει να έχετε μαζί σας το διαβατήριο, το οποίο θα πρέπει να είναι θεωρημένο (βίζα), όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και ανάλογα τη χώρα προορισμού σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βίζα, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε απευθείας από την πρεσβεία ή το προξενείο της χώρας στην οποία ταξιδεύετε.

Για να δείτε τις πρεσβείες και τα προξενεία στην Ελλάδα κάντε κλικ εδώ

Για να δείτε σε ποιες χώρεςχρειάζεται θεώρηση (Visa) ή μη για Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάντε κλικ εδώ

Τα παιδιά χρειάζονται ταξιδιωτικά έγγραφα;

Όπως και οι ενήλικοι, έτσι και τα παιδιά προκειμένου να ταξιδεύσουν χρειάζονται τα δικά τους ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια και βίζα ανάλογα με το ταξίδι που πραγματοποιούν. Εάν πρόκειται για ασυνόδευτα παιδιά (2 έως 11 ετών), παρακαλούμε επικοινωνήστε  με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλ.  +30 211 107 97 99 ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση service@travelplanet24.com. Τα παιδιά που ταξιδεύουν εντός Ελλάδος και δεν διαθέτουν διαβατήριο ή ταυτότητα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό γεννήσεως.

Τι δεν επιτρέπεται να έχω στην κατοχή μου όταν πρόκειται να ταξιδεύσω;

Σύμφωνα με του νέους όρους που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφάλεια των πτήσεων, οι επιβάτες δεν πρέπει να μεταφέρουν στις αποσκευές τους τα κάτωθι:

· Πεπιεσμένα αέρια: βαθιάς κατάψυξης, εύφλεκτα, μη εύφλεκτα και δηλητηριώδη.

· Διαβρωτικά: όπως οξέα, αλκάλια, υδράργυρος, και μπαταρίες μολύβδου.

· Εκρηκτικά: πυρομαχικά, πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες, πιστόλια, καψύλλια και πάσης φύσεως πυροβόλα όπλα.

· Εύφλεκτα υγρά και στερεά: όπως υγρά αναπτήρων, σπίρτα, χρώματα, διαλυτικά χρωμάτων και αναπτήρες.

· Ραδιενεργά υλικά.

· Τσάντες και χαρτοφύλακες με ενσωματωμένα συστήματα συναγερμού.

· Οξειδωτικά υλικά.

· Δηλητηριώδεις και μολυσμένες ουσίες.

· ’Άλλα επικίνδυνα υλικά, όπως μαγνητικά υλικά, υλικά που προκαλούν ενόχληση ή ερεθισμό.

· Υγρά σκευάσματα στις χειραποσκευές πέραν των σημείων ελέγχου του αεροδρομίου και μέσα στα αεροσκάφη. Αυτό δεν ισχύει για τις αποσκευές που παραδίδονται στον έλεγχο των εισιτηρίων και για υγρά σκευάσματα σε δοχείο με χωρητικότητα το πολύ 100 χιλιοστολίτρων (ml). Τα δοχεία πρέπει να τοποθετούνται σε πλαστικές, διάφανες, επανασφραγιζόμενες σακούλες, μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου ανά επιβάτη. Ως υγρά ορίζονται τα εξής: νερό, ποτά, σούπες, σιρόπια, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, αρώματα σπρέι, τζελ όλων των κατηγοριών, υγρά συσκευασμένα υπό πίεση όπως αφρός ξυρίσματος-αποσμητικά, κρέμες συμπεριλαμβανομένης και της οδοντόκρεμας, υγρά-στερεά μίγματα, λοιπά αντικείμενα παρόμοιας υφής.

Κατ’ εξαίρεση μπορούν να μεταφερθούν μέσα στις χειραποσκευές:

φάρμακα, διαιτητικά είδη και παιδικές τροφές που κρίνονται απαραίτητα κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά ίσως ζητηθεί από τον επιβάτη να αποδείξει την αναγκαιότητά τους.

υγρά σκευάσματα όπως ποτά και αρώματα που οι επιβάτες έχουν αγοράσει μέσα στο αεροπλάνο ή σε σημεία πώλησης εντός αεροδρομίου που βρίσκονται μετά τα σημεία ελέγχου, όπου βάσει του κανονισμού έχουν προβλεφθεί οι κανόνες ασφαλείας που δεν επιτρέπουν την ανθρώπινη επέμβαση στο περιεχόμενο των συγκεκριμένων σφραγισμένων υγρών σκευασμάτων. Τα είδη αυτά πωλούνται σε ειδικές σφραγισμένες σακούλες, τις οποίες οι επιβάτες δεν πρέπει να ανοίξουν προτού περάσουν τον έλεγχο χειραποσκευών όλων των σταθμών επιβίβασης και μετεπιβίβασης των αερολιμένων κατά τη διάρκεια όλης της διαδρομής του ταξιδιού τους.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι, βάσει της νομοθεσίας των Η.Π.Α. απαγορεύεται η κατοχή ή η μεταφορά όλων των τύπων αναπτήρα στις αποσκευές και χειραποσκευές για πτήσεις με προορισμό τις Η.Π.Α.

Σημειώνουμε, εδώ, ότι η παραπάνω λίστα είναι ενδεικτική και ο επιβάτης καλό θα ήταν να επικοινωνεί είτε με το αεροδρόμιο είτε με την αεροπορική εταιρεία που ταξιδεύει ώστε να είναι πάντα ενήμερος και για τυχόν νέες εξελίξεις πάνω στο θέμα αυτό. 

Μπορώ να πάρω τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μου στο αεροσκάφος;

Ο επιβάτης μπορεί να πάρει μαζί του τον ηλεκτρονικό υπολογιστή στο αεροσκάφος. Ωστόσο, οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές αφαιρούνται από τις χειραποσκευές για να ελεγχθούν ξεχωριστά κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο αεροδρόμιο.

Μπορώ να πάρω μεγάλες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μαζί μου στο αεροσκάφος;

Ο επιβάτης μπορεί να πάρει τέτοιες συσκευές (π.χ. μικρές τηλεοράσεις, ραδιόφωνα κτλ) μαζί του στο αεροσκάφος, αλλά θα πρέπει να τις δίνει ξεχωριστά στον έλεγχο για την ταχύτερη διεκπεραίωση της διαδικασίας.

Επιτρέπονται τα κατοικίδια στο αεροπλάνο;

Οι κανονισμοί και οι διαδικασίες για τη μεταφορά κατοικίδιων στην καμπίνα επιβατών, στους χώρους αποθήκευσης αποσκευών του αεροσκάφους ή ως εμπόρευμα, ποικίλουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και τον προορισμό. Για περισσότερες πληροφορίες σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία με την οποία έγινε η κράτηση του εισιτηρίου σας ή παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλ. +30 211 107 97 99 ή να στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση service@travelplanet24.com.

Τι είναι το πρόγραμμα τακτικών επιβατών (FFP);

Το πρόγραμμα τακτικών επιβατών (Frequent Flyers Program) είναι μια υπηρεσία που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες στους τακτικούς επιβάτες τους, ώστε να τους παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες και προνόμια όταν ταξιδεύουν με την εταιρεία αυτή.

Πως γίνομαι μέλος σε ένα πρόγραμμα τακτικών επιβατών (FFP);

Συνήθως απαιτείται η εγγραφή σας στο πρόγραμμα αυτό σύμφωνα με τους όρους που θέτει η κάθε αεροπορική εταιρεία. Για το πρόγραμμα τακτικών επιβατών της εταιρείας, καθώς και για όλες τις πληροφορίες που περιβάλουν το πρόγραμμα τακτικών επιβατών που επιθυμείτε, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε απευθείας με την ίδια την αεροπορική εταιρεία.